Naslovnica Gospodarstvo Slovenski poslovni obiski Nemčije in Nigerije

Slovenski poslovni obiski Nemčije in Nigerije

Avtor: Spletno Uredništvo
Javna agencija SPIRIT Slovenija je ta teden organizirala slovenska skupinski predstavitvi na 58. BME simpoziju v Berlinu in na sejmu IBA v Münchnu, objavila pa je tudi poziv za podjetja, ki jih zanimajo poslovne priložnosti na ogromnem trgu 230-milijonske Nigerije.
Slovenski poslovni obiski Nemčije in Nigerije

Slovenski skupni prostor na simpoziju BME v lanskem letu (foto: Spirit Slovenija)

Danes se v Berlinu zaključuje 58. Simpozij nabavnikov in logistov BME. Tam je bilo pod okriljem javne agencije SPIRIT Slovenija in Slovensko-nemške gospodarske zbornice prisotna delegacija predstavnikov 15 slovenskih podjetij. Dvodnevni dogodek je bil letos posvečen predvsem učinkovitemu upravljanje nabavnih in dobavnih verig, pa tudi trajnostni naravnanosti in digitalizaciji celotne panoge.

V nedeljo pa se precej bolj južno v Nemčiji in sicer v Münchnu pričenja sejem IBA. Ta sejem je posvečen predstavitvi izdelkov in storitev s področja pekarske industrije ter slaščičarstva. Potekal bo od nedelje, 22. oktobra, pa vse do četrtka, 26. oktobra. Na skupnem razstavnem prostoru na sejmu se bo tokrat predstavilo pet slovenskih podjetij iz živilsko-predelovalnega sektorja.

»V ospredju letošnjega sejma bodo izzivi pekarske obrti, digitalizacija, trendi v prehrani in trajnost, v povezavi z zdravjem kupcev, rešitvami na ključ in standardi kakovosti v panogi,« so pojasnili s SPIRIT Slovenija. V javni agenciji pa so te dni objavili tudi povabilo za slovenska podjetja, ki jih zanimajo poslovne priložnosti na največjem afriškem trgu. Prebivalstvo šeste najbolj obljudene države sveta Nigerije šteje namreč 230 milijonov ljudi.

Javna agencija SPIRIT Slovenija bo skupaj s partnerji med 6. in 11. novembrom pripravila obisk slovenske gospodarske delegacije v nigerijski prestolnici Abuji in v finančnemu središču Lagosu. Čas za prijave se hitro izteka, saj jih bodo zaključili že jutri, če bodo rezervirana vsa prosta mesta v delegaciji (sicer pa bodo rok za prijave podaljšali do zapolnitve prostih mest).

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.