Naslovnica Šport Slovenski odbojkarski valj melje naprej

Slovenski odbojkarski valj melje naprej

Avtor: Spletno Uredništvo
Slovenska moška odbojkarska reprezentanca nadaljuje z izvrstnimi predstavami v elitni Ligi narodov. Naši so v 12 tekmah zabeležili že 9 zmag, nazadnje so gladko opravili z Iranom, sedaj pa počasi že pogledujejo proti uvrstitvi v polfinale tega prestižnega odbojkarskega tekmovanja. Slovenskim reprezentantom bi za zgodovinski polfinale najverjetneje zadostovali že dve zmagi iz zadnjih treh tekem, pri čemer imajo tudi bolj ugoden razpored od konkurentov.
Slovenski odbojkarji še naprej dokazujejo, da so iz vrhunskega testa (foto: FIBV/OZS)

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je na svoji dvanajsti tekmi elitne Lige narodov vpisala še svojo deveto zmago, potem ko je bila s 3:1 (-14, 20, 19, 30) boljša od Irana. Slovenski reprezentanti so imeli na tej tekmi precej nepričakovanih težav na začetku dvoboja, ko jim ni deloval sprejem. Potem pa so zaigrali kot znajo, prepričljivo osvojili naslednja dva seta in bili boljši tudi v napeti končnici izjemno izenačenega četrtega niza.

“Tekma proti Iranu je bila zelo težka. To smo v bistvu pričakovali, saj sodijo v sam vrh lige narodov. Večino let so igrali v prvi kakovostni skupini svetovne lige in vidi se, da imajo izkušnje iz teh tekmovanj. Imajo kvaliteto, ampak danes smo pokazali, da kot ekipa lahko tekmo pripeljemo do konca z zmago in upam, da se čim prej pripravimo še na preostale tri tekme in oddelamo do konca,” je po tekmi povedal reprezentant Jani Kovačič.

V italijanskem centru množičnega turizma Riminiju za konce tedna za odbojkarje sledijo trije prosti dnevi. Šele v ponedeljek 21. junija bo slovenska reprezentanca spet na igrišču in sicer se bo najprej pomerila z Združenimi državami Amerike, v naslednjih dneh pa še z Japonsko in Bolgarijo. Slovenija je trenutno v odličnem položaju za presenetljivo, a povsem zasluženo napredovanje v polfinale Lige narodov.

Naši so namreč na lestvici celo tretji in imajo 9. točk, imajo pa tudi ugoden razpored. Vodilna Brazilija ima 11 točk, druga je Poljska z 10, za tretjeuvrščeno Slovenijo pa imajo Rusija, Francija in Srbija po 8 točk. Reprezentanci Japonske in ZDA imata po šest zmag, Bolgarija pa je doslej zbrala le dve. Našim bi za uvrstitev v polfinale najverjetneje zadostovali že dve zmagi iz zadnjih treh tekem.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.