Naslovnica Gospodarstvo Piranski turizem še naprej z odličnimi številkami

Piranski turizem še naprej z odličnimi številkami

Avtor: Spletno Uredništvo
Zelo dober trend turističnega gospodarstva se jev občini Piran nadaljeval tudi v mesecu avgustu, ko so ponovno zabeležili številke iz časa pred pandemijo. Vrnili so se italijanski gostje, skupni podatki za prvi osem mesecev letošnjega leta pa so prav tako na ravni rekordnega leta 2019.
Piranski turizem še naprej z odličnimi številkami

Piranska Punta in Prešernovo nabrežje (foto: SJ)

Turistično združenje Portorož (TZP) je potrdilo, da je turistična sezona 2022 še naprej izredno uspešna. V mesecu avgusta je bilo nočitev še več kot julija in sicer 355.742. Ta številka je sicer kar za 11 odstotkov nižja od lanske, vendar je vseeno za odstotek višja od tiste v rekordnem letu 2019. Vzrok za to razhajanje so najbrž lanski slovenski turistični boni. Skupni podatki za julij in avgust, torej za višek turistične sezone, pa so enaki tistim iz ‘predkoronskega’ leta 2019.

»Avgusta so na destinaciji Portorož in Piran zabeležili še nekoliko večji delež tujih gostov kot julija. Domači gosti so ustvarili le še 27 odstotkov vseh prenočitev (julija 34 %), na prvem mestu med tujci so bili Nemci, sledili so Avstrijci, Madžari, za njimi pa Italijani. Slednji so ustvarili kar za 175 odstotkov več prenočitev kot v mesecu juliju, v primerjavi z letom 2019 pa so še vedno zaostajali za petino,« so pojasnili s TZP.

Italijanski gostje, ki so bili letos kar opazno odstotni, so se torej avgusta bolj množično vrnili v piransko občino. Ugodni podatki za avgust pa so botrovali tudi k vse boljšim podatkom za celotno leto. Tako naj bi skupno v prvih osmih mesecih letošnjega leta beležili kar 40 odstotkov več nočitev kot lani, kar je obenem enako kot v rekordnem letu 2019. Poleg tega pa še naprej kaže zelo dobro, saj je veliko rezervacij še vsaj do sredine oktobra.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.