Naslovnica Šport Slovenski odbojkarji najprej dvakrat proti Nemcem

Slovenski odbojkarji najprej dvakrat proti Nemcem

Avtor: Spletno Uredništvo

Pred slovensko moško odbojkarsko reprezentanco je na vrsti prvi test pred bližnjim svetovnim prvenstvom, ki ga bosta od 10. do 30. septembra skupaj gostili Italija in Bolgarija. Slovenska izbrana vrsta je včeraj dopotovala v nemški Kienbaum pri Berlinu, kjer bo odigrala dve pripravljalni tekmi z evropskimi podprvaki, domačini Nemci.

odbojarska reprez m 2Tako se je predlani slovenska reprezentanca veselila zlatega odličja v svetovni ligi (foto: FB OZS)

 

Slovenski odbojkarski selektor Slobodan Kovač je v Nemčijo odpeljal štirinajst odbojkarjev. Po poškodbi mečne mišice, ki jo je prešnjo sredo staknil na pripravljalni tekmi z Egiptom, se je v ekipo vrnil podajalec Dejan Vinčić, ki mu je zdravniška služba odredila teden dni počitka. Sicer slovenska reprezentanca s tekmama v Nemčiji vstopa v zaključni del priprav za svetovno prvenenstvo. Naši pridno vadijo že šest tednov, do SP pa so ostali še trije tedni, zato bo test proti Nemcem kar pomemben. 

“Delali smo zelo, zelo dobro. Fantje so bili na treningih zares visoko motivirani in so ves čas dajali vse od sebe. Mislim, da smo na pravi poti in ta generacija, ki že ima medaljo z evropskega prvenstva, močno teži k temu, da to ne bi bila njena zadnja medalja. V Nemčijo odhajamo k evropskim podprvakom, ki jih vodi naš nekdanji selektor Andrea Giani. Gre za kakovostno ekipo in to bo zelo dober test pred svetovnim prvenstvom in pokazatelj, kaj bo še treba postoriti v zadnjih dveh tednih pred svetovnim prvenstvom,” je povedal pomočnik selektorja Sebastijan Škorc.

Slovenski odbojkarji bodo z Nemci odigrali prvo pripravljalno tekmo danes, drugi pa jutri. Obeh se v našem taboru že veselijo, saj se zavedajo, da jim bo nasproti stala odlična reprezentanca, ki je na lanskem evropskem prvenstvu osvojila srebrno odličje. “Mislim, da je prvi del priprav potekal dokaj dobro. Veliko smo trenirali, prve tedne predvsem s poudarkom na fizični pripravi, v zadnjem času pa smo začeli tudi z uigravanjem, z različnimi situacijami v igri.

Odigrali smo tudi prvi pripravljalni tekmi, tako da moram reči, da zaenkrat vse poteka v redu. Nemčija ima zelo kvalitetno reprezentanco. Sicer ne vem, ali bo zaigral tudi njihov korektor György Grozer, ki že sam lahko naredi razliko. Ampak ne glede na to gre za ekipo, proti kateri se bo videlo, kakšna je naša trenutna forma in kaj še manjka oz. kaj moramo še narediti do naslednjega pripravljalnega turnirja,” pa meni slovenski kapetan Tine Urnaut.

Tekmi z Nemčijo ne bosta edini slovenski pripravljalni tekmi proti vrhunskemu nasptorniku, saj bodo naši tik pred odhodom na svetovno prvenstvo v Ljubljani gostili tri reprezentance z vrha svetovne lestvice – ZDA, Kanado in Iran. Na ozs.si so zapisali, da se bo odbojkarski spektakel odvijal od 6. do 8. septembra. Gostovanje samih vrhunskih reprezentanc v Sloveniji je za naše fante veliko športno priznanje, vendar bo zanimivo tudi zaradi globalnega političnega dogajanja, oziroma napetosti med ZDA in Iranom.  

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.