Naslovnica Šport Slovenski kanuisti so svetovni prvaki, kajakašice pa podprvakinje

Slovenski kanuisti so svetovni prvaki, kajakašice pa podprvakinje

Avtor: Spletno Uredništvo
Že prvi dan svetovnega prvenstva v slalomu na divjih vodah, ki poteka v nemškem Augsburgu, je Slovenija prišla do izjemnega dvojnega uspeha. Kanuisti so namreč osvojili ekipno zlato medaljo, kajakašice pa srebrno. Vseeno pa je ostalo tudi nekaj grenkega priokusa.
Slovenski kanuisti so svetovni prvaki, kajakašice pa podprvakinje

Že prvega dne SP je medalje osvojila kar polovica tekmovalcev slovenske ekspedicije (foto: FB KZS/Nina Jelenc)

Izjemen uvodni dan slovenskih predstavnikov na svetovnem prvenstvu v slalomu na divjih vodah, ki ga letos gosti nemška proga v Augsburgu, se je pričel z odličnim skupinskim nastopom kajakašic. Eva Terčelj, Eva Alina Hočevar in Ajda Novak so si namreč z odlično izjemno predstavo priveslale končno drugo mesto, kar je pomenilo srebrno medaljo in naslov svetovnih podprvakinj. Zmagale so domačinke Nemke, bron so osvojile Poljakinje.

Sledila pa je še vrhunska vožnja kanuistov. Benjamin Savšek, Luka Božič in Anže Berčič so opravili vožnjo za učbenike in zanesljivo osvojili zlato medaljo. Drugouvščene Slovake so namreč prehiteli za skoraj 3 sekunde, tretjeuvrščene Italijane pa že za pet sekund. Izjemni vožnji pa je sledila še izjemna gesta, oziroma posebno posvetilo s strani tekmovalk, tekmovalcev in celotne Kajakaške zveze Slovenije.

»Naši reprezentanti osvojene kolajne posvečajo nedavno preminulemu Antonu Preglju, pravniku, predsedniku dobrodelnega društva ‘Hiša sonca’ in velikemu podporniku naših tekmovalk in tekmovalcev ter kajakaštva, ki je bil glavni soorganizator dobrodelne kajakaške akcije ’24 ur veslanja za dober namen’, ter stalni podpornik tekmovanj na Savi. Verjamemo, da bi se z nami iskreno veselil tudi tokratnih uspehov. Tone, hvala za vso podporo. Počivaj v miru,« so sporočili s KZS.

Poleg tega pa je le malo manjkalo, da bi Slovenija že prvi dan svetovnega prvenstva pobrala kar cel barvni komplet medalj. Kanuistke Eva Alina Hočevar, Alja Kozorog in Lea Novak so namreč pristale na nehvaležnem četrtem mestu. Še več smole pa je imela danes slovenska zasedba kajakašev. Peter Kauzer, Vid Kuder Marušič in Martin Srabotnik so po nepričakovanih težavah pristali na zelo skromnem 28. mestu.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.