Naslovnica Gospodarstvo Rekordni pretovor kar 9.736 kontejnerskih enot

Rekordni pretovor kar 9.736 kontejnerskih enot

Avtor: Spletno Uredništvo
Iz edinega slovenskega tovornega pristanišča, ki ga upravlja družba Luka Koper d. o. o., še naprej prihajajo novice o pozitivnem gospodarskem poslovanju. Tako pravkar pretovarjajo rekordno število kontejnerjev z ladje CMA CGM Tigris, ki je sicer del flote enega največjih svetovnih ladjarjev, tako da je izjemno število 9736 kontejnerskih enot poslovno še bolj prestižno.
Rekordni pretovor kar 9.736 kontejnerskih enot

 CMA CGM Tigris je del sistema, ki povezuje Slovenijo z Daljnim Vzhodom (foto: Kristjan Stojakovič/FB Luka Koper)

Iz Luka Koper d. o. o. tudi pred koncem leta 2022 še naprej prihajajo novice o pozitivnem gospodarskem poslovanju, kar je  predvsem za državo, ki je večinski lastnik edinega slovenskega tovornega pristanišča, zelo pozitivna novica. Družba Luka Koper d. o. o. se je že pred časom ustalila v svetovnih pomorsko-trgovinskih tokovih, zaradi ustrezne poslovne politike razvoja pristanišča pa sedaj lahko še stopnjuje svoje aktivnosti.

»Zaključek leta se nezadržno bliža, v Luki Koper pa še naprej delamo s polno paro. Pretovor na ladji CMA CGM Tigris, ki je v lasti enega največjih svetovnih ladjarjev, opravljamo s kar 6 obalnimi dvigali. Polno operativni sta tudi 2 novi super-post panamax dvigali, ki sta v Luko Koper pripluli pred meseci. V teh dneh bomo z ladje CMA CGM Tigris razložili in naložili skupno 9.736 kontejnerskih enot,« sporočajo z Luke Koper.

Ladje CMA CGM Tigris je sestavni del flote enega največjih svetovnih ladjarjev, francoskega podjetja CMA CGM. Ta kontejnerska ladja se bo s temi številkami nedvomno zapisala v zgodovino in sicer kot ena od ladij z največjo količino opravljenih tovornih (kontejnerskih) manipulacij med enim obiskom pristanišča.

Sicer ta ladja deluje v sklopu zveze Ocean Alliance. Ta zveza treh izmed globalno najpomembnejših družb za ladijski tovorni promet poleg CMA CGM/APL vključuje še družbi Cosco Shipping and Evergreen Lines.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.