Naslovnica Šport Slovenske kanuistke na divjih vodah so tretje na svetu

Slovenske kanuistke na divjih vodah so tretje na svetu

Avtor: Spletno Uredništvo
Svetovno prvenstvu v slalomu na divjih vodah v Londonu se je za slovenijo začelo sanjsko, saj so kanuistke Alja Kozorog, Eva Alina Hočevar in Lea Novak s tretjim mestom prišle do bronastih medalj. Potem pa se ekipni nastopi slovenskih predstavnikov niso nadaljevali pod srečno zvezdo.
Slovenske kanuistke na divjih vodah so tretje na svetu

Slovenske kanuistke takoj po izjemnem uspehu – 3. mestu na SP v Londonu (foto: FB Kajakaška zveza Slovenije)

Prve so se na olimpijsko progo v prestolnici Združenega kraljestva Londonu podale slovenske kanuistke. Alja Kozorog, Eva Alina Hočevar in Lea Novak so v ekipni tekmi Svetovnega prvenstva v slalomu na divjih vodah z odličnim veslanjem prišle do tretjega najboljšega rezultata, kar je pomenilo, da so osvojile bronaste medalje. Boljše so bile le domačinke Britanke in pa tudi drugouvrščene Čehinje.

Trio Kozorog-Hočevar-Novak se je seveda izjemno razveselil medalj, uspeh pa je dal upati, da bodo ostale tri slovenske selekcije že danes v zbirko kolajn prispevale še kakšno novo žlahtno kovino. Vendar se ekipni nastopi slovenskih predstavnikov nato na tem Svetovnem prvenstvu niso nadaljevali pod srečno zvezdo. Naslednji po progi zapluli kanuisti in sicer v zasedbi Benjamin Savšek, Luka Božič in Žiga Lin Hočevar.

Fantje so se zagotovo potrudili po svojih najboljših močeh in s progo opravili brez napak,  a se jim je medalja nesrečno izmuznila le dobro sekundo. Tako so na tem SP pristali na nehvaležnem 4. mestu. Sledile so kajakašice in sicer so se na slalomsko olimpijsko progo iz leta 2012 podale Eva Terčelj, Ajda Novak in Eva Alina Hočevar. Dekleta so bila prav tako blizu stopničk, a so se morale na koncu sprijazniti s 5. mestom. Zadnji so se nato med vratci preizkusili še kajakaši.

Slovenijo so zastopali izkušeni Peter Kauzer, Žiga Lin Hočevar in Martin Srabotnik, na koncu pa so pristali na 6. mestu. Velja dodati, da je v slalomu kajaka na tem SP nastopilo 20 moških reprezentanc in 15 ženskih, v slalomu kanuja pa 16 moških in 11 ženskih reprezentanc z vsega sveta. Sedaj se bodo v Londonu pričeli še posamični nastopi. Najprej bodo na vrsti kvalifikacije, zaključni boji pa se napovedujejo za konec tedna.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.