Naslovnica Kronika Policisti so hitro odkrili oba morilca

Policisti so hitro odkrili oba morilca

Avtor: Spletno Uredništvo
Slovenski policisti in kriminalisti so v zadnjih dneh uspešno preiskali dva umora in aretirali oba storilca. Prvi umor je bil kot kaže povezan s koristoljubjem, drugi pa z drogami. Pri slednjem je očitno šlo za kar veliko ribo, saj so mu zaplenili preko 50 kilogramov različnih drog.
Policisti so hitro odkrili oba morilca

Od Dedka mraza prek Diorja do Marlona Branda v filmu Boter – zelo nenavadna pakiranja mamil (foto: policija.si)

Najprej so s Policijske uprave Celje razkrili dogajanje okrog nedavnega umora na Žalskem, ko je bil 5. septembra ubit 42-letni državljan Bosne in Hercegovine. Tedaj so ugotovili, da je bil moški umorjen s strelnim orožjem, storilec pa je pobegnil. »Istega dne so bili obveščeni še o kaznivem dejanju izsiljevanja, ko je takrat še neznani storilec moškemu, povezanemu z osebami iz kroga umorjenega, z več različnih klicnih številk grozil s smrtjo.

Zagrozil mu je, da bo, če mu ne izplača večje vsote denarja, končal tako kot 42-letna žrtev umora,« so pojasnili na novinarski konferenci. Za kriminalca, 44-letnega Slovenca z območja PU Celje, pa je bilo prav to usodno, saj so ga kmalu povezali z zločini, ga obtožili umora in še izsiljevanja. Med iskanjem so opravili kar 11 hišnih preiskav in našli dobrih 17 kg kokaina, dobrih 10 kg hašiša, dobrih 17 kg amfetamina in okrog 10.000 tablet MDM-ja (ekstazi).

Nato so morilca našli tudi na Policijski upravi Maribor. Na območju Zgornjega Dupleka je bil namreč 8. septembra ubit 64-letni moški, policisti pa so morilca 15. septembra že aretirali. Umora je bil utemeljeno osumljen 33-letni državljan Bosne in Hercegovine, z začasnim prebivališčem na Hrvaškem, ki je bil zadnjih nekaj mesecev zaradi zaposlitve v Sloveniji, kjer je neprijavljen prebival v bližini žrtve.

Policisti so na tiskovni konferenci razkrili, da je bil motiv za umor, ki ga je osumljenec storil zaradi brezobzirnega maščevanja, povezan s koristoljubjem. Morilec pa je bil v preteklosti v tujini že obravnavan zaradi kaznivih dejanj s področja premoženjske kriminalitete in tudi zaradi kaznivega dejanja lahke telesne poškodbe. Tudi zaradi mednarodnega sodelovanja so ga lahko tako hitro ujeli.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.