Naslovnica Gospodarstvo Slovenska promocija na berlinskem vinskem festivalu

Slovenska promocija na berlinskem vinskem festivalu

Avtor: Spletno Uredništvo
V Berlinu je minuli teden potekala drugo izdajo vinskega festivala ‘Grape Odyssey’, kjer so svoja vrhunska vina predstavili številni priznani slovenski vinarji. Skupno je festival združil 21 slovenskih in 10 avstrijskih vinarjev, ki so skupaj ustvarili odlično prezentacijo vin, vinarjev in destinacij iz obeh držav.
Slovenska promocija na berlinskem vinskem festivalu

Slovenska enologija in gastronomije sta se predstavili na na berlinskem vinskem festivalu (foto: STO/slovenia.info)

Berlinski vinski festival Kühlhaus je tudi letos ponujal edinstveno priložnost za degustacijo izbranih vin iz vseh treh slovenskih vinorodnih okolišev, poleg tega pa je svoja vina tam predstavilo tudi 10 proizvajalcev iz Avstrije. Za Slovenijo je bil festival priložnost za promocijo naše države kot vrhunske destinacije, saj so ga obiskali številni nemški vinski poznavalci in mnogi priznani nemški sommelierji.

»Na dogodek so bili povabljeni tudi številni novinarji in drugi odločevalci v industriji in sicer na spremljevalno pokušino slovenske kulinarike, ki jo je izvrstno pripravila gostilna Repovž iz Posavja, dobitnica zelene Michelinove zvezdice,« so povzeli s Slovenske turistične organizacije (STO), katere nemško predstavništvo je tudi organiziralo ves dogodek, ki ni bil le v znamenju vin, ampak tudi slovenske gastronomije.

S Slovenske turistične organizacije pa so ob tem poudarili, da so festival in vse spremljevalne predstavitve uspešno promovirale Slovenijo kot deželo z bogato vinarsko tradicijo in s sodobnimi pristopi v vinarstvu. Tudi zato je bilo tokrat v Belinu prisotnih kar 21 slovenskih vinarjev. Ob koncu berlinskega vinskega festivala pa so tudi s STO napovedali, da se podobni dogodki obetajo v prihodnje.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.