Naslovnica Gospodarstvo Slovenska podjetja na sejmih Eurosatory in Eurobike

Slovenska podjetja na sejmih Eurosatory in Eurobike

Avtor: Spletno Uredništvo
Slovensko gospodarstvo se je v zadnjih dneh predstavilo na dveh večji mednarodnih sejmih. V Parizu je svoja vrata zaprl globalni obrambno-varnostni sejem ‘Eurosatory 2024’, v Frankfurtu pa se je danes pričel sejem ‘Eurobike’, ki velja za enega največjih in najpomembnejših kolesarskih sejmov na svetu.
Slovenska podjetja na sejmih Eurosatory in Eurobike

Slovenska ponudba borbenega oklepnega vozila z dodanim enduro motociklom (foto: spiritslovenia.si)

V Parizu se je iztekel en vodilnih svetovnih sejmov s področja vojaške opreme, varnosti in obrambe ‘Eurosatory 2024’. Tam je pod okriljem javne agencije Spirit Slovenija razstavljalo 15 slovenskih podjetij in institucij. Letošnja izvedba sejma je minila v znamenju modernosti, učinkovitosti, originalnosti, celovitih projektnih rešitev tudi glede sistemov orožja ter po rekordnem številu obiskovalcev.

Pravzaprav so bile vse številke letošnjega sejma impozantne – več kot 2000 razstavljavcev iz 63 držav, več kot 70.000 poslovnih obiskovalcev iz 151 držav, več kot 250 uradnih delegacij in več kot 100 konferenc, delavnic in strokovnih srečanj na različne tematike. Slovenski razstavljavci so bili zadovoljni nad pričakovanji, saj so poželi veliko zanimanja med obiskovalci, pridobili nove poslovne kontakte in nekateri tudi konkretna povpraševanja.

V Frankfurtu pa se je danes začel 32. sejem ‘Eurobike’, ki je zagotovo en največjih in najpomembnejših kolesarskih sejmov v Evropi, najbrž pa tudi na svetu. Tam pod okriljem javne agencije Spirit Slovenija 6 slovenskih specializiranih podjetij predstavlja svoje najnovejše izdelke, storitve in rešitve za kolesarsko industrijo in mobilnost. To so podjetja Berk-Vehovar kompoziti, Cult, DBDtools, Domel, Sinter Ljubljana in Turna (ROG bikes).

»Rdeča nit letošnjega sejma, ki bo potekal med 3. in 7. julijem, bodo vsebine, povezane s preobrazbo kolesarske industrije. Sicer pa organizatorji na več kot 150.000 m2 razstavnih površin letos pričakujejo več kot 1900 razstavljavcev iz 60 držav. Eurobike ponuja tudi edinstveno priložnost za pridobivanje novih znanj na več kot 100 panelih, delavnicah in predstavitvah, na katerih se zberejo strokovnjaki različnih strok z vsega sveta.

Organizatorji sejem EUROBIKE predstavljajo kot osrednjo platformo kolesarske industrije in prihodnje mobilnosti, saj po njihovem mnenju spodbuja družbene spremembe in postavlja nove standarde na področjih športa, prostega časa, zdravja in mobilnosti,« so še pojasnili z javne agencije Spirit Slovenija. Slovensko ekipo na tem kolesarskem sejmu pa bo razveselilo dejstvo, da je Tadej Pogačar od včeraj spet vodilni na najpomembnejši kolesarski dirki na svetu Tour de France.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.