Naslovnica Kronika Razvoz hašiša se je končal z aretacijami 13 vpletenih

Razvoz hašiša se je končal z aretacijami 13 vpletenih

Avtor: Spletno Uredništvo
Včeraj je po petih evropskih državah potekala skupna policijska akcija proti italijanski mafiji, ki je bila obenem nadaljevanje ene od prejšnjih akcij Europola proti trgovini z mamili in proti pranju denarja. Organi kazenskega pregona so bili aktivni v Italiji, Španiji, Nemčiji, Belgiji in Ukrajini, preiskali so 13 lokacij in aretirali 13 ljudi.
Razvoz hašiša se je končal z aretacijami 13 vpletenih

Španski policisti med nočno vožnjo v eni zadnjih akcij (foto: FB Europol/Guardia Civil)

Z Europola so sporočili, da so včeraj v zgodnjih urah organi kazenskega pregona v Italiji, Španiji, Nemčiji, Belgiji in Ukrajini preiskali 13 nepremičnin. Posledično je bilo v Italiji aretiranih 7 osumljencev, v Španiji 3, po 1 pa še v Belgiji, v Nemčiji in v Ukrajini. Preiskavo so tokrat vodili italijanski karabinjerji, usklajevala sta jo Europol in Eurojust, sledila pa je nedavni mednarodni preiskavi obsežne trgovine z mamili in pranja denarja.

»Zločinsko mrežo so sestavljali posamezniki različnih narodnosti, vključno z Italijani, Španci, Argentinci in Kolumbijci, ki so sodelovali pri izvajanju svojih zločinov. Preiskava je odkrila, kako je ta italijanska kriminalna mreža uporabljala tovornjake za tihotapljenje velikih količin hašiša iz Španije v Italijo. Ena od glavnih tarč, ki je čutila vročino organov pregona, je z avtom pobegnila v Ukrajino.

Tam se je skrival več mesecev, dokler njegovo skrivališče ni bilo ugotovljeno zaradi sodelovanja Europola ter italijanskih in ukrajinskih oblasti. Nato so ga aretirali 2. julija,« so pojasnili z Europola, ker so sodelovali v preiskavah že od oktobra 2022. Da se kriminalci ne bi mogli izogniti aretacijam prek podobnih selitev v nove države, so italijanske oblasti tokrat uporabile tudi storitve Eurojusta.

Tako so lahko preiskave potekale v drugih evropskih državah, lahko so bile izvedene hišne preiskave in pa tudi zasegi. Glede na zadnje rezultate je jasno, da je boj proti mednarodnemu kriminalu prav po zaslugi sodelovanja mednarodnih policijskih sil postal precej bolj uspešen, kot je bil še pred nekaj leti.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.