Naslovnica Gospodarstvo Slovenska industrija se je srečala s Thalesom

Slovenska industrija se je srečala s Thalesom

Avtor: Spletno Uredništvo
Javna agencija SPIRIT Slovenija je v sodelovanju z Grozdom obrambne industrije Slovenije (GOIS) in Gospodarsko zbornico Slovenije (GZS) pripravila poslovni forum z B2B srečanji z naslovom ‘The Slovenian Industry meets Thales’, oz. ‘Slovenska industrija se sreča s Thalesom’. Thales je tehnološko vodilno podjetje z več kot 77.000 zaposlenimi na petih celinah.
Slovenska industrija se je srečala s Thalesom

Prizor s poslovnega foruma ‘The Slovenian Industry meets Thales’ (foto: SPIRIT Slovenija/DŠ)

Namen dogodka, ki so ga skupaj pripravili Javna agencija SPIRIT Slovenija, Grozd obrambne industrije Slovenije (GOIS) in Gospodarska zbornica Slovenije (GZS), je bil povečati sodelovanja med slovensko vesoljsko, obrambno in varnostno industrijo ter družbo Thales. Ta družba je namreč globalno pomembno podjetje na področju obrambe in varnosti, saj je prisotno na petih celinah in ima več kot 77.000 zaposlenih.

Gostitelji dogodka so še pojasnili, da Thales zagotavlja rešitve, storitve in izdelke za pomoč podjetjem, organizacijam in vladam na področjih obrambe in varnosti, aeronavtike in vesolja, digitalne identitete in varnosti ter prometa. Otvoritveni nagovori poslovnega foruma z B2B srečanji ‘The Slovenian Industry meets Thales’ so zato minili ob prisotnosti visokih predstavnikov državnih in mednarodnih institucij.

»Sledila je predstavitev podjetja Thales, ki je zajemala različna področja delovanja podjetja. Podjetje trenutno dodatno vlaga v digitalne in ‘globoke tehnološke’ inovacije – Big Data, umetno inteligenco, povezljivost, kibernetsko varnost in kvantno tehnologijo. Poudarek je bil na pomembnosti raziskovalno-razvojnih projektov za obrambo v Sloveniji, kjer je svoje projekte predstavil tudi slovenski koordinator – podjetje Arctur,« so dodali s Spirit Slovenija.

Potem, ko se je na panelu izpostavila močna želja po nadaljnjem sodelovanju in skupnem oblikovanju prihodnosti obrambne industrije, se je dogodek zaključil z napovedanimi B2B srečanji med slovenskimi podjetji in predstavniki družbe Thales.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.