Naslovnica Šport Slovenska ekspedicija te dni odhaja na SP v alpskih disciplinah

Slovenska ekspedicija te dni odhaja na SP v alpskih disciplinah

Avtor: Spletno Uredništvo
Smučarska zveza Slovenije je razkrila, kdo bo branil slovenske barve na bližnjem svetovnem prvenstvu. V francoska Curchevel in Meribel bo skupno odpotovalo 17  tekmovalk in tekmovalcev, največ možnosti za medalje pa naj bi imela Ilka Štuhec in Žan Kranjec.
Slovenska ekspedicija te dni odhaja na SP v alpskih disciplinah

Prizor z včerajšnje tiskovne konference alpskih smučark in smučarjev (foto: sloski.si)

Najboljše slovenske alpske smučarke in smučarje le še nekaj dni loči do pričetka svetovnega prvenstva, ki ga bosta od ponedeljka 6. februarja do nedelje 19. februarja gostili francoski zimski destinaciji Curchevel in Meribel. Slovenska reprezentanca je pred odhodom v Francijo, kamor naj bi odpotovala v zelo razširjeni zasedbi, na tiskovni konferenci predstavila svoja pričakovanja.

Prvi slovenski adut na prihajajočem svetovnem prvenstvu bo nedvomno Ilka Štuhec, ki bo nastopila v smuku, superveleslalomu in kombinaciji. Na paralelni tekmi bosta Slovenijo zastopali Tina Robnik in Neja Dvornik, v ekipni tekmi pa se jima bo pridružila še Nika Tomšič. Po veleslalomski progi se bodo spustile Neja Dvornik, Ana Bucik in Tina Robnik, po slalomski progi SP pa Neja Dvornik, Ana Bucik, Nika Tomšič in Anja Oplotnik.

Pri moških bodo v smuku nastopili Nejc Naraločnik, Martin Čater in Miha Hrobat, v superveleslalomu in kombinaciji pa se jim bo pridružil še novopečeni mladinski svetovni prvak Rok Ažnoh. V paralelni tekmi in v veleslalomu bosta dala vse od sebe Žan Kranjec in Štefan Hadalin. Hadalina poleg Tijana Marovta čaka še nastop v slalomu, medtem ko se bo Kranjec šele na licu mesta odločil, ali se bo preizkusil tudi v tej disciplini.

Podobno tudi zasedba za moško ekipno tekmo še ni določena, kandidati za nastop pa so Alen Hriberšek, Žiga Zupan Oreškovič, Miha Oserban in Anže Gartner. S to četverico se bo skupno število članov slovenske reprezentance ustavilo pri kar visoki številki 17. V slovenskem taboru so vsi optimistično razpoloženi, po splošnem mnenju pa naj bi največ možnosti za osvojitev kakšne medalje imela Ilka Štuhec in Žan Kranjec.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.