Naslovnica Gospodarstvo Slovenska ekipa prvič na sejmu Eurobike v Frankfurtu

Slovenska ekipa prvič na sejmu Eurobike v Frankfurtu

Avtor: Spletno Uredništvo
Danes se je v Frankfurtu pričel sejem ‘Eurobike’, ki velja za enega od najpomembnejših svetovnih sejmov s področja kolesarske industrije. Na njem se prvič predstavljajo tudi slovenski razstavljavci in sicer gre za 7 slovenskih podjetij.
Slovenska ekipa prvič na sejmu Eurobike v Frankfurtu

Za vsakogar se najde primeren bicikel – prizor z lanskega sejma Eurobike (foto: FB Eurobike)

Slovensko kolesarstvo v zadnjih letih nedvomno doživlja svoj zgodovinski vrhunec in se je na področju športnih uspehov zavihtelo na sam svetovni vrh. Primož Roglič, Tadej Pogačar, Matej Mohorič in ostali slovenski profesionalni kolesarji so močno dvignili ugled Slovenije kot kolesarske države, zato je nedvomno tudi pravi trenutek za gospodarske aktivnosti na področju kolesarstva.

Tako se 7 slovenskih podjetij od danes do nedelje (25. junija) prvič skupinsko predstavljajo na sejmu ‘Eurobike’ v nemškem Frankfurtu. Ta sejemski dogodek velja za enega največjih in najpomembnejših kolesarskih sejmov na zemeljski obli, najemu pa se pod okriljem agencije Spirit Slovenija prvič predstavljajo podjetja Berk-Vehovar kompoziti, Omtron, Cult, Domel, Noordung, Sinter Ljubljana in Turna.

»Organizatorji sejem EUROBIKE predstavljajo kot osrednjo platformo kolesarske industrije in prihodnje mobilnosti, saj po njihovem mnenju spodbuja družbene spremembe in postavlja nove standarde na področjih športa, prostega časa, zdravja in mobilnosti. Na sejmu, ki je letos že 31. po vrsti, se predstavljajo proizvajalci koles, kolesarske opreme in sodobne urbane mobilnosti, obiskovalci pa se lahko seznanijo z najnovejšimi kolesarskimi trendi in inovacijami.

Letos na sejmu pričakujejo več kot 1900 razstavljavcev iz 62 držav,« so še pojasnili z agencije Spirit Slovenija. In kaj vse je moč videti na slovenskem razstavnem prostoru? Rog Pony zložljivo 20-palčno mestno kolo, zaklenilnico za shrambo in polnjenje koles, nov sistem za električna kolesa (vsebuje motor, baterijo in upravljalnik) in hub pogon, novo serijo e-kolesa ‘eCult’ ter nova kolesa ‘Noordung First Edition’,

Poleg tega bo moč videti inovativno multifunkcionalno elektronsko napravo ‘Noordung Boombox’, novo orodje za utekanje zavornih oblog ter novo linijo kolesarskih sedežev, kolo domače izdelave in kolekcijo povsem novi kolesarskih čevljev podjetja Berk-Vehovar kompoziti.

 

 

 

 

 

 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.