Naslovnica Magazin Slovenija in Dubaj, zeleni prehod in veriženje blokov

Slovenija in Dubaj, zeleni prehod in veriženje blokov

Avtor: Spletno Uredništvo
Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport je pred kratkim dogovorilo za partnerstvo s Svetovnim trgovinskim centrom Dubaj – tako za udeležbo na največji tehnološki razstavi ‘GITEX Global’ kot tudi na ‘COP28’ – ‘Konferenci Združenih narodov o podnebnih spremembah 2023’.
Slovenija in Dubaj, zeleni prehod in veriženje blokov

Nove tehnologije omogočajo marsikaj, le pametno jih je potrebno uporabit (foto: pxhere.com)

Z Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport (MGTŠ) so pojasnili, da bo letos v Dubaju od 15. do 18. oktobra potekala največja svetovna tehnološka razstava s področja naprednih digitalnih tehnologij ‘GITEX Global’. V sklopu sejma GITEX Global bosta potekala tudi dogodka ‘Vrh za prihodnost veriženja blokov’ (angl. ‘Future Blockchain Summit’) in ‘GITEX Impact’, ki bo obravnaval vpliv naprednih digitalnih tehnologij za zeleni prehod.

»Slovenija se bo predstavila v okviru GITEX Global. SPIRIT Slovenija bo imel skupno predstavitev Slovenije na področju naprednih digitalnih tehnologij, pri kateri bodo sodelovali Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport in Gospodarska zbornica Slovenije. Predstavitev bo potekala v partnerstvu Svetovnim trgovinskim centrom Dubaj, ki je glavni organizator razstave GITEX Global,« so pojasnili z MGTŠ.

Na ‘Vrhu za prihodnost veriženja blokov’ bodo lahko vodilna slovenska podjetja s tega področja globalni javnosti v Dubaju predstavila svoje inovativne projekte, tudi za pridobitev investicij preko izziva ‘Supernova ‘(‘Supernova Challenge’) ter programa in foruma investitorjev (‘Investors Program & Forum’). Sledil bo še ‘GITEX Impact’ – visokotehnološki sejem in forum naprednih digitalnih tehnologij za zeleni prehod.

Temeljna ideja tega sejma, ki bo hkrati tudi uvod v ‘Konferenco Združenih narodov o podnebnih spremembah 2023’ ‘COP28’), je prispevek naprednih digitalnih tehnologij s področja veriženja blokov k doseganju zelenega in digitalnega prehoda ter ciljev Združenih narodov za trajnostni razvoj. V sklopu tega bodo izpeljali tudi projekt ‘DigitalArt4Climate’ -globalno umetniško tekmovanje, ki se bo začelo avgusta.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.