Naslovnica Gospodarstvo Slovenska ekipa na največjem evropskem prehrambenem sejmu

Slovenska ekipa na največjem evropskem prehrambenem sejmu

Avtor: Spletno Uredništvo
Slovenska prehrambna industrija se bo tudi letos predstavila na sejmu Anuga. Gre za najpomembnejši sejem s področja prehrambne industrije v Evropi, ki bo med 7. in 11. oktobrom potekal v nemškem Kölnu. Letos bo sejem v znamenju trajnosti oziroma trajnostne rasti, na njem pa bo sodelovalo sedem slovenskih podjetij.
Slovenska ekipa na največjem evropskem prehrambenem sejmu

Prizor z bio-tržnice na eni od prejšnjih izvedb sejma Anuga (foto: anuga.com)

Mednarodni sejem Anuga, ki v nemškem Kölnu poteka vsako drugo leto, je namenjen predstavitvi proizvodov s področja prehrambne industrije. Na sejmu se običajno predstavljajo bio prehrambni izdelki (‘organic’), sveži in ohlajeni prehrambni izdelki, meso, zmrznjena hrana, mlečni izdelki, pekarski izdelki, kruh in pecivo, vroči napitki, pijače, zdrava prehrana in pa tudi področje cateringa.

Predlani se je na najpomembnejšem sejmu s področja prehrambne industrije v Evropi predstavilo več kot 4.600 razstavljavcev iz 98 držav, obiskalo pa ga je več kot 70.000 obiskovalcev iz 169 držav. Javna agencija SPIRIT Slovenija je tudi tokrat pripravila skupinsko predstavitev slovenskega gospodarstva na tem sejemskem dogodku, ki bo letos potekal med 7. in 11. oktobrom, rdeča nit sejma pa bo trajnost, oziroma trajnostna rast.

Na skupnem slovenskem razstavnem prostoru bo svoje storitve in izdelke teh pet sejemskih dni predstavljalo sedem slovenskih podjetij in sicer bodo to Delamaris, Gea, La Popsi, Pekarna Pečjak, Radenska, Tina in Vina Jarkovič. Skupinska predstavitev slovenskih podjetij pa bo obenem umeščena v več vsebinskih segmentov sejma – Anuga Fine Food, Anuga Frozen in Anuga Drinks.

»Svetovna živilska industrija trenutno doživlja dinamične spremembe, saj se sooča s številnimi izzivi: z napovedano rastjo števila prebivalcev okoli 10 milijard ljudi do leta 2050, narašča tudi povpraševanje po živilih, zlasti po beljakovinah. Hkrati grožnja globalnih podnebnih sprememb, pomanjkanje vode in energije ter izguba biološke raznovrstnosti pritiskajo na kmetijstvo in živilsko industrijo.

 Gospodarski in humanitarni učinki, kot so prekinjene dobavne verige zaradi ukrajinsko-ruskega konflikta ter naraščajoči stroški energije in hrane, še poslabšajo razmere. Potreba po inovacijah izdelkov in rešitvah, ki bodo trajnostno izboljšale svetovni prehranski sistem, je zato večja kot kdaj koli prej. In te izzive bodo naslovili tudi spremljevalni dogodki letošnjega sejma Anuga,« so še pojasnili z agencije Spirit Slovenija.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.