Naslovnica Gospodarstvo Slovenska ekipa na livarskem sejmu v Nemčiji

Slovenska ekipa na livarskem sejmu v Nemčiji

Avtor: Spletno Uredništvo
Agencija SPIRIT Slovenija prvič organizira skupinsko predstavitev slovenskega gospodarstva na sejmu ‘Newcast’, ki ga gosti Düsseldorf. Sejem bo potekal 12. in 16. junijem, velja pa za enega vodilnih mednarodnih sejmov s področja livarstva.
Slovenska ekipa na livarskem sejmu v Nemčiji

Livarstvo je zelo širok pojem, zato ne gre le za en sejem, ampak kar za 4 naenkrat (foto: pxhere.com)

Sejem ‘Newcast’ je zanimiv že po tem, da se odvija na vsaka štiri leta, kar je v svetu sejmov redkost. Sicer bodo v Düsseldorfu istočasno potekali kar štirje sejmi – Gifa, Metec, Thermprocess in Newcast. Vsi štirje so posvečeni livarskim tehnologijam, litim izdelkom, metalurgiji in termično procesni tehnologiji. Sejmi so si tudi med seboj komplementarni in zato privabljajo precej širši krog obiskovalcev.

»Kot pravijo organizatorji, se v skladu z načrtom EU za varstvo podnebja 2050 tudi metalurška industrija ukvarja z aktualnimi vprašanji, ki bodo tudi v ospredju letošnjih sejmov:  trajnost, krožno gospodarstvo, razogljičenje v kovinski industriji, nove proizvodne tehnologije in inovativni procesi v obdelavi jekla in kovin ter umetna inteligenca in digitalizacija industrije,« so pojasnili z agencije SPIRIT Slovenija.

Slednja je tokrat prvič organizirala skupno slovensko predstavitev, tokrat kot izvajalska institucija Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport (MGTŠ), pobuda za udeležbo pa je prišla kar s slovenskih podjetij. Na sejmu bo sicer sodelovalo 5 slovenskih podjetij iz branže livarstva Exoterm – IT, ISKRA ISD – Livarna, Livarna Titan, MLM in Talum.

Skupna predstavitev slovenskih podjetij na tem sejmu pa je letos le ena od 8 skupinskih predstavitev slovenskega gospodarstva na izbranih mednarodnih sejmih v tujini, ki bodo potekale pod okriljem javne agencije SPIRIT Slovenija.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.