Naslovnica Gospodarstvo Slovenska delegacija na poslovnem obisku Vietnama

Slovenska delegacija na poslovnem obisku Vietnama

Avtor: Spletno Uredništvo
Slovenska gospodarsko-diplomatska delegacija je včeraj obiskala vietnamsko velemesto Hošiminh, kjer potekal Slovensko-vietnamski poslovni forum. Nato se je odpravila še v prestolnico Vietnama Hanoj.
Slovenska delegacija na poslovnem obisku Vietnama

Prizor z včerajšnjega foruma v Hošiminhu (foto: Spirt Slovenija)

V Hošiminhu je bil včeraj na sporedu Slovensko-vietnamski poslovni forum. V množični slovenski delegaciji so bili visoki predstavniki Ministrstva za zunanje in evropske zadeve (MZEZ), Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport (MGTŠ), agencije SPIRIT Slovenija in Gospodarske zbornice Slovenije. Dogodek je bil organiziran v sodelovanju z vietnamskim delom Europe Enterprise Network in s Francosko gospodarsko zbornico v Vietnamu.

Slovensko-vietnamskega poslovnega srečanja se je v tem 9-milijonskem mestu, ki je bilo nekoč znano kot prestolnica Južnega Vietnama Saigon, udeležilo več kot 60 poslovnežev iz obeh držav. Govora je bilo predvsem o priložnostih za sodelovanje na področjih avtomatizacije industrije, rešitev glede pametnih mest ter menedžmenta turističnih destinacij – po čemer so tokrat še posebej spraševali vietnamski poslovneži.

»V sklopu razprav so sogovorniki izpostavili zlasti nujnost večje promocije gospodarstev obeh držav, velik pomen tkanja in negovanja osebnih stikov. Veliko priložnost predstavlja prostotrgovinski sporazum EVFTA, ki bo do leta 2027 odpravil večino carinskih dajatev na evropski strani, do 2030 pa tudi na vietnamski,« so še zapisali v poročilu o tem forumu s strani javne agencije Spirit Slovenija.  

Dodali so še informacijo, da je delegacija iz skrajnega južnega konca Vietnama odpotovala še na sever. Tam se bo v glavnem mestu Hanoju srečala z vietnamskim ministrom za industrijo in trgovino, vodjo Gospodarske zbornice centralne in vzhodne Evrope ter s predstavniki Združenja mladih podjetnikov Vietnama. Sicer ima Vietnam preko 96 milijonov prebivalcev, tako da je kot potencialno tržišče za slovenska podjetja nedvomno zanimiv.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.