Naslovnica Slovenija Humanitarna akcija Krog življenja v Ravnah na Koroškem

Humanitarna akcija Krog življenja v Ravnah na Koroškem

Avtor: Spletno Uredništvo
Konec tedna bodo Ravne na Koroškem gostile humanitarno-športni dogodek ‘Krog življenja’, ki ga organizira Slovensko onkološko društvo za moške OnkoMan. Udeleženci bodo s 24-urno hojo osveščali javnost in zbirali sredstva za nakup rehabilitacijskih pripomočkov za izvajanje fizioterapij na Onkološkem inštitutu.
Humanitarna akcija Krog življenja v Ravnah na Koroškem

Plakat četrte humanitarne akcije Krog življenja (foto: Onkoman/IPPR)

Letošnja humanitarna akcija ‘Krog življenja’ je že četrta po vrsti, tokrat pa je namenjena ozaveščanju o raku prebavil. S petka na soboto (27. in 27. maja) bodo udeleženci s 24-urnim maratonom hoje v Ravnah na Koroškem poleg osveščanja javnosti zbirali tudi sredstva za nakup rehabilitacijskih pripomočkov. Ti pripomočki bodo nato uporabljeni pri fizioterapevtskih aktivnostih na Onkološkem inštitutu v Ljubljani.

»Rak na debelem črevesu in danki je 4. najpogostejši vzrok smrti zaradi raka v Sloveniji, a se pogosto razvija brez očitnih bolezenskih znakov, zato se mnogi ljudje bolezni sprva sploh ne zavedajo. Gre za res pomembno temo, ki je še zmeraj povezana s strahom, negotovostjo in tabuji. Opolnomočeni z informacijami in podporo skupnosti pa se bolniki veliko lažje spopadejo z boleznijo,« pravijo na Slovenskem onkološkem društvu za moške OnkoMan.

Za primerno vzdušje bo poskrbljeno s številnimi spremljevalnimi aktivnostmi in poučnimi vsebinami. Tako se bo 24-ura hoja v petek v Grajskem parku pričela ob 17. uri, ob 18. uri bo pred Koroško osrednjo knjižnico dr. Franca Sušnika član društva Onkoman Dennis Malačič spregovoril o svojem popotovanju po znani španski romarski poti Camino, večerni program pa bo popestril ansambel Rosa.

V soboto otroke čaka nogometni turnir, kjer bodo lahko osvojili vstopnice za ogled tekme reprezentance Slovenije. Odrasli bodo medtem prisluhnili predavanjem o pomenu zdrave prehrane in zdravega načina življenja, o pacientovih pravicah in o osnovah postopkov oživljanja. Ob 15. uri bosta na sceni humorista Gašper Bergant in Aleš Novak, ob 17. uri bodo ekipe zaključile hojo in preštele osvojene kroge, večer pa se bo iztekel ob glasbi Vilija Resnika.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.