Naslovnica Šport Slovenke začenjajo Ligo narodov z novim štabom

Slovenke začenjajo Ligo narodov z novim štabom

Avtor: Spletno Uredništvo
Slovenska ženska članska nogometna reprezentanca se po zamenjavi celotnega strokovnega štaba na Brdu pri Kranju intenzivno pripravlja na pričetek tekmovanja v Ligi narodov. V petek se bo ob 16. uri Slovenija v Krškem pomerila s Češko, prihodnji torek pa slovenske nogometašice v Zenici gostujejo pri Bosni in Hercegovini.
Slovenke začenjajo Ligo narodov z novim štabom

Slovenska članska reprezentanca se je nazadnje julija pomerila s Srbijo (foto: FB Ženski nogomet/NZS/Martin Metelko)

Slovenska članska reprezentanca bo v ženski verziji Lige narodov igrala v skupini B4, kjer se bo borila s Češko, Bosno in Hercegovino ter z Belorusijo. Tekmovanje se za naše začenja v petek (22. septembra) ob 16. uri v Kraškem proti Češki, zaključilo pa se bo 5. decembra z gostovanjem na Češkem. Čehinje so sicer na svetovni lestvici FIFA na 27. mestu, medtem ko je Slovenija na 40. mestu, tako da kakovostna razlika ne bi smela biti prevelika.

»Naši cilji so jasni: dve zmagi v dveh tekmah, želimo po tri točke na obeh tekmah. Dale bomo svoj maksimum. Upam, da se izide. Imamo svojo kvaliteto, ekipa je ostala praktično enaka. Verjamem, da nam lahko uspe. S selektorjem se spoznavamo, prvi občutki so super. Komaj čakamo delo z njim,« je pred prvima dvema tekmama novega tekmovanja za spletno stran Nogometne zveze Slovenije (NZS) dejala izkušena reprezentantka Špela Kolbl.

Petkova tekma bo tako prva za novega selektorja in celoten strokovni štab. Potem, ko je prejšnja ekipa selektorja Boruta Jarca odstopila zaradi afere po peticiji reprezentantk, je nov selektor postal 39-letni Saša Kolman, ki je po povprečni nogometni karieri (zaigral je celo na Ferskih otokih) pridobival dragocene trenerske izkušnje v Avstraliji, Združenih arabskih Emiratih in v Sloveniji.

Selektor je za prvo pomočnico izbral trenerko Nušo Ladinek, drugi pomočnik bo nekdanji reprezentant Matej Mavrič Rožič, bivši reprezentančni vratar Mladen Dabanovič pa bo trener vratark. Reprezentantke se sicer od ponedeljka pripravljajo v Nacionalnem nogometnem centru na Brdu pri Kranju, imele pa bodo kar odgovorno nalogo, da z novim selektorjem nadaljujejo vzpon proti vrhu evropskega ženskega nogometa.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.