Naslovnica Šport Slovenj Gradec se po 16 letih vrača v rokometno Evropo

Slovenj Gradec se po 16 letih vrača v rokometno Evropo

Avtor: Spletno Uredništvo
Slovenski rokometni klubi bodo do konca meseca že začeli priprave na tekmovalno sezono 2022-23. Z Rokometne zveze Slovenije pa so najavili, da bo v evropskih pokalih nastopilo kar 5 najboljših slovenskih klubov. Poleg Celjanov, Trebanjcev, Velenjčanov in Ribničanov bodo namreč v rokometni Evropi po dolgem premoru spet zaigrali tudi Slovenjgrajčani, ki jim je Evropska rokometna zveza (EHF) poslala posebno vabilo.
Slovenj Gradec se po 16 letih vrača v rokometno Evropo

Slavje ekipe Slovenj Gradca po zmagi nad Gorenjem v zadnejm krogu sezone 2021-22 (foto: FB RK Slovenj Gradec)

Šele po zadnjem krogu domačega rokometnega prvenstva, ki je bilo na sporedu konec meseca maja, je bil dokončno znan vrsti red najboljših slovenskih prvoligaških klubov v zgornjem delu lestvice. Celjani so sicer že predčasno osvojili nov naslov prvakov, trebanjski Trimo si je zagotovil drugo mesto in velenjsko Gorenje tretje. Riko Ribnica, Slovenj Gradec, Koper in Urbanscape Loka pa so bili vsi še v igri za četrto in za peto mesto.

Razplet dramatičnega zadnjega kroga je bil nato takšen, da so na koncu Ribničani zasedli četrto mesto, na petem pa so pristali igralci iz Slovenj Gradca. Korošci so sedaj dobili še posebno nagrado za ves vložen trud in sicer so z Rokometne zveze Slovenije (RZS) sporočili, da je Evropska rokometna zveza (EHF) prav Slovenjgrajčanom poslala vabilo za nastop v Pokalu EHF, tako da bo v prihajajoči mednarodni klubski sezoni slovenske barve zastopalo kar 5 klubov.

Državni prvaki Celja Pivovarne Laško bodo zaigrali v elitni evropski Ligi prvakov, trebanjski Trimo bo nastopal v Evropski ligi, medtem ko bodo preostali trije klubi bodo zaigrali v Pokalu EHF. Gorenje iz Velenja in Riko Ribnica bosta z nastopi pričela šele v drugem krogu tega tekmovanja, medtem ko bodo slovenjgraški ‘ježki’ nastopili že v uvodnem krogu Pokala EHF. Žreb parov bo na sporedu prihodnji torek, 19. julija, ob 11. uri na sedežu EHF-a na Dunaju.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.