Naslovnica Gospodarstvo Slovenija se v Tokiu promovira na sejmu Foodex

Slovenija se v Tokiu promovira na sejmu Foodex

Avtor: Spletno Uredništvo
Vrh Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano se je skupaj s slovensko gospodarsko delegacijo v Tokiu udeležil otvoritve 48. mednarodnega sejma hrane in pijače ‘Foodex’ Dogodek velja za enega najpomembnejših s prehrambenega področja na celotnem azijskem kontinentu.
Slovenija se v Tokiu promovira na sejmu Foodex

Nasmejani obrazi pred slovenskim paviljonom na sejmu Foodex v Tokiu (foto: MKGP)

Slovenija je na pravkar odprtem 48. mednarodnem sejmu hrane in pijače ‘Foodex Japan 2023’, ki bo v japonski prestolnici Tokiu potekal do petka, 10. marca, zastopana zelo kakovostno. Gre namreč za pomembno priložnost za učinkovito promocijo slovenskih živilskih izdelkov, saj ta sejem velja za vodilnega na področju hrane in pijače na Japonskem, pa tudi precej širše po Aziji.

V Tokiu se sicer tokrat predstavlja 11 slovenskih podjetij. Na razstavnem prostoru Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano (MKGP) svoje proizvode razstavlja 10 podjetij. To so Medex Trade, d. o. o., Klet Brda, z. o. o., Kodila, d. o. o., Chilli Wine, d. o. o., hiša vin Emino, Mare Santo, Kras ter japonski uvozniki slovenskih proizvodov Zaria, 365 wine, Fujio Projekt in Shiozski Building.

Že prvi dan sejma je bil na vrsti poslovni forum ‘Slovenija – zelena miza Evrope’, poleg tega bo vrh MKGP opravil več dvostranskih srečanj. Obiskal bo japonsko ministrstvo za kmetijstvo, izobraževalne institucije, raziskovalne centre in si na terenu ogledal primere dobrih praks v kmetijstvu in ribištvu. V slovenski delegaciji so še predstavniki Gospodarske zbornica Slovenije, Javne agencije SPIRIT Slovenija in  veleposlaništva RS v Tokiu.

Japonska je sicer sodelovala na lanskem 60. mednarodnem kmetijsko-živilskem sejmu AGRA v Gornji Radgoni kot država partnerica, obe strani pa bi radi še poglobili sodelovanje, zato je prišlo do odhoda večje slovenske politično-gospodarsko delegacije v Tokio. Tam je na slovenskem sejemskem paviljonu obiskovalcem na voljo tudi posebna informativna točka o Sloveniji, turizmu, termah in podeželju ter o drugih priložnostih za obisk, oddih in rekreacijo.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.