Naslovnica Šport Slovenija s petimi medaljami, vseh pet pa je zlatih

Slovenija s petimi medaljami, vseh pet pa je zlatih

Avtor: Spletno Uredništvo
Na severovzhodu Italije, delno pa tudi pri nas v Sloveniji in v Avstriji, pravkar poteka Zimski Olimpijski festival evropske mladine. Slovenski olimpijski upi v zimskih športih so doslej osvojili 5 medalj in prav vseh 5 je zlatega sijaja.
Slovenija s petimi medaljami, vseh pet pa je zlatih

Slovenska ekspedicija slavi zlato odličje skakalk, danes bo pa slavje še za mešano skakalno ekipo (foto: sloski.si)

Uradno Zimski Olimpijski festival evropske mladine (OFEM FJK 2022) gosti italijanska regija Furlanija Julijska krajina, vendar del tekmovanja poteka tudi na slovenski strani (Planica) in v Avstriji (Špital). Najboljši mladi športniki in športnice merijo moči v dvanajstih zimskih športnih disciplinah, slovenskim predstavnikom pa gre doslej zelo dobro, saj so osvojili že 5 medalj in sicer prav vse zlate.

Prvo zlato medaljo za Slovenijo je na posamični tekmi, ki je potekala na skakalnici v Planici, priborila smučarka skakalka Nika Prevc. Slovenske skakalke so nato bile najboljše tudi na ekipni tekmi, nakar je zablestel še biatlonec Pavel Trojer. Trojer je najprej zmagal v posamičnem sprintu na 7,5 km, včeraj pa si je pritekel in pristreljal še zlato medaljo v posamični tekmi biatloncev na 12,5 km.

Do druge zmage na OFEM FJK 2022 je slovenski up prišel po zaslugi odličnega streljanja, saj je edini zgrešil le en strel od skupno dvajsetih. “Bilo je super. Tekel sem izjemno, streljal sem zelo dobro. Eno tarčo sem zgrešil, ampak ni bilo nič hudega. Proga je bila kar hitra, malo ledena. Sonca sicer ni bilo in je bolj mrzlo kot zadnjič. Občutki so super,” je po zmagi za spletno stran Slovenskega olimpijskega komiteja (OKS) povedal dvojno zlati Pavel Trojer.

Danes dopoldan pa je nastopila še mešana skakalna ekipa in po odličnem skupinskem nastopu prav tako prišla do zlata.  Nika Prevc, Tinkara Komar, Luka Filip in Nik Heberle so svoje nastope opravili zelo dobro, upravičili so vlogo favoritov in z zmago obenem tudi ubranili naslov prvakov z zadnjega OFEM-a na Finskem.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.