Naslovnica Šport Slovenija pričenja Evropsko prvenstvo proti kazahstanskim Brazilcem

Slovenija pričenja Evropsko prvenstvo proti kazahstanskim Brazilcem

Avtor: Spletno Uredništvo
Jutri bo slovenska futsal reprezentanca pričela za nastopi na Evropskem prvenstvu, ki ga letos gosti Nizozemska. Prvi nasprotnik naših bo ob 17.30 reprezentanca Kazahstana, ki je na zadnjem evropskem in tudi na zadnjem svetovnem prvenstvu pristala na najbolj nehvaležnem četrtem mestu. Kazahstan je torej velik favorit.
Slovenija pričenja Evropsko prvenstvo proti kazahstanskim Brazilcem

Ne glede na razplet prve tekme bo srečanje z Italijo najbrž ključno za napredovanje (foto: FB futsaleuro.si)

Kot so poudarili z Nogometne zveze Slovenije (NZS), bo za slovensko moško člansko reprezentanco v futsalu letošnji že sedmi nastop na Evropskih prvenstvih. Doslej se je našim uspelo dvakrat prebiti vse do četrtfinala oz. med najboljših osem reprezentanc na stari celini in sicer na EP 2014 v Belgiji ter na domačem EP leta 2018 v ljubljanskih Stožicah – to sta bili doslej najboljši uvrstitvi.

Tokrat bo Slovenija na Nizozemskem prvi dve tekmi v skupini B uvodnega dela tekmovanja igrala v Groningenu, kjer se bo najprej jutri (20. januarja) ob 17.30 pomerila s Kazahstanom, potem šele v ponedeljek (24. januarja) še z Italijo in za konec prihodnji petek (28. januarja) varovance slovenskega selektorja Tomija Horvata čaka še selitev v Amsterdam in dvoboj z izbrano vrsto Finske.

Tako kot jutrišnja uvodna tekma bosta tudi ostali dve srečanji skupinskega dela na sporedu ob 17. 30. Sicer je Kazahstanska reprezentanca polna brazilskih nogometašev, zato ne preseneča, da je v zadnjih letih izjemno uspešna. Kazahstanci so bili na zadnjem EP in tudi na zadnjem SP četrti (v malem finalu so izgubili prav proti Braziliji s 4:2), zato bodo najbrž tokrat posebej motivirani, da se le dokopljejo do katere od medalj.

»To je zelo disciplinirana reprezentanca, ki je v zadnjih letih zelo napredovala zahvaljujoč brazilskim igralcem in dobrim trenerjem. Korak naprej so naredili tudi domači igralci. Njihova največja kvaliteta pa je disciplina v igri. Od tega ne odstopajo. Tu jim bomo morali vrniti z isto mero,« pa je o Kazahstanu, 6. reprezentanci na Fifini svetovni lestvici, za spletno stran NZS napovedal slovenski selektor Tomislav Horvat.

Sicer bo to prvič, da na EP sodeluje 16 futsal reprezentanc (in da se igra po štiriletnem premoru – doslej je bilo udeleženk 12, igralo pa se je vsako drugo leto). Ker zato tokrat iz vsake od štirih skupin neposredno napredujeta po dve najboljši izbrani vrsti, tudi morebiten poraz na uvodni tekmi za naše še ne bi bil usoden (sploh če bi bil izjemno tesen). Vsekakor pa bi morali nato za napredovanje na vsak način premagati Italijo, za konec pa še Finsko.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.