Naslovnica Šport Slovenija ne bo gostila kvalifikacijskega turnirja za Olimpijske igre

Slovenija ne bo gostila kvalifikacijskega turnirja za Olimpijske igre

Avtor: Spletno Uredništvo
Košarkarska zveza Slovenije je včeraj sporočila, da ni vložila kandidature za organizacijo enega od olimpijskih kvalifikacijskih turnirjev. Vzrok za to naj bi bil, da po letošnjem Evropske prvenstvu za košarkarice v Sloveniji prihodnje poletje ni moč izpeljati še enega velikega košarkarskega dogodka, saj naj bu bilo premalo časa.
Slovenija ne bo gostila kvalifikacijskega turnirja za Olimpijske igre

Slovenija bi pred domačim občinstvom imela precej večje možnosti za uvrstitev na Olimpijske igre (foto: FB KZS)

Košarkarska zveza Slovenije (KZS) se ni prijavila za morebitno organizacijo enega izmed štirih kvalifikacijskih turnirjev, čeprav je predsednik Košarkarske zveze Slovenije Matej Erjavec slovenskim novinarjem na nedavnem Svetovnem prvenstvu Manili omenil, da vodstvo zveze resno razmišlja o tem. KZS je na koncu sprejela odločitev, da se ne bo potegovala za izvedbo turnirja, na katerem se bo odločalo o potnikih na Olimpijske igre.

»Po opravljenih razgovorih smo prišli do realnega zaključka, da trenutne razmere, časovni okvir za pripravo in izvedbo kvalifikacij ter dejstvo, da smo pred dobrimi tremi meseci gostili žensko evropsko prvenstvo, ne omogočajo izvedbe še enega izjemno velikega košarkarskega dogodka v tako kratkem časovnem razmiku. Tako se bomo v nadaljevanju usmerili k evropskemu prvenstvu leta 2029, kjer bi radi gostili vsaj eno izmed skupin,« je za spletno stran KZS dejal predsednik Erjavec.

Sicer so si poleg gostiteljice prihodnjih Olimpijskih iger Francije na zadnjem Svetovnem prvenstvu nastop na OI v Parizu 2024 priigrale reprezentance Nemčije, Srbije, Kanade, ZDA, Japonske, Avstralije in Južnega Sudana. Preostale izbrane vrste bodo svojo vozovnico iskale na enem od kvalifikacijskih turnirjev, ki bodo na sporedu med 2. in 7. julijem 2024 (Olimpijske igre bodo Parizu potekale med 26. julijem in 11. avgustom prihodnjega leta).

V kvalifikacijah bodo poleg Slovenije nastopile še Litva, Latvija, Italija, Španija, Črna gora, Portoriko, Brazilija, Dominikanska republika, Grčija, Gruzija, Egipt, Finska, Nova Zelandija, Libanon, Filipini, Mehika, Angola, Slonokoščena obala, Kamerun, Bahami, Bahrajn, Poljska in Hrvaška.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.