Naslovnica Gospodarstvo Slovenija je že prepoznavna po trajnostni usmerjenosti

Slovenija je že prepoznavna po trajnostni usmerjenosti

Avtor: Spletno Uredništvo
Predstavniki nekaterih najbolj prepoznavnih slovenskih podjetij s področja turistične ponudbe so bili ponovno dejavni na največji poslovni borzi na francoskih tleh. Po treh letih so bili namreč spet prisotni na sejmu IFTM Top Resa v Parizu. Tam je analiza povpraševanja potrdila, da so  bile aktivnosti STO in celotnega slovenske turistične panoge v zadnjih letih usmerjene v pravo smer. Slovenijo namreč v strokovnih krogih že dobro zaznavajo kot trajnostno usmerjeno državo.
Slovenija je že prepoznavna po trajnostni usmerjenosti

Jutro nad pomurskim delom Slovenije med nedavnim balonarskim tekmovanjem (foto: FB STO – I feel Slovenia)

S Slovenske turistične organizacije (STO) so poudarili, da je poslovna borza IFTM Top Resa vodilna borza v Franciji za poslovni, prostočasni in pa tudi za kongresni turizem. Letos se je na pariškem dogodku predstavilo 200 destinacij, obisk pa je dosegel 34.000 poslovnih gostov. Sejem sicer predstavlja najnovejše turistične trende ter služi za pridobivanje znanj o aktualnih težavah in o prihodnosti globalne turistične industrije.

»Na 45 kvadratnih metrov velikem slovenskem razstavnem prostoru se je predstavilo 10 slovenskih ponudnikov in sicer: Charming Slovenia Resorts, Exploremore, Happy Tours, Holding Kobilarna Lipica, JZ Ljubljanski grad, Kompas, Palma, Postojnska jama, Sava Turizem in Turizem Ljubljana,« so o udeležbi nekaterih najbolj prepoznavnih slovenskih podjetij s področja turistične ponudbe povedali s STO.

Francoski trg pa je po številkah sodeč tudi en od ključnih trgov za Slovenijo, saj povprečna doba bivanja francoskega gosta znaša 6,6 dni, medtem ko povprečna dnevna potrošnja znaša 121 evrov. Sicer STO potrjuje, da je Slovenija na zelo velikem francoskem trgu vedno bolj prepoznana kot privlačna zelena turistična destinacija tudi po zaslugi izjemnih uspehov slovenskih športnikov.

Predvsem pa STO lahko razveseljuje dejstvo, da je bilo na letošnjem sejmu v francoski prestolnici s strani organizatorjev potovanj in turističnih agencij največ povpraševanja glede Slovenije prav po trajnostnih produktih in zelenih namestitvah. To pa pomeni, da so bile aktivnosti STO in celotnega slovenske turistične panoge v zadnjih letih usmerjene v pravo smer, zato so sedaj rezultati že vidni.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.