Naslovnica Gospodarstvo Slovenija bi lahko ruski plin na hitro zamenjala s katarskim

Slovenija bi lahko ruski plin na hitro zamenjala s katarskim

Avtor: Spletno Uredništvo
Le nekaj dni potem, ko se je posebna slovenska delegacija mudila v Alžiriji in preverjala možnost vnovične nabave zemeljskega plina iz te države, se je druga visoka slovenska delegacija odpravila na podobno misijo v Katar.  Tokrat naj bi bili pogovori bolj uspešni.
Slovenija bi lahko ruski plin na hitro zamenjala s katarskim

Terminal LNG pred italijansko obalo, v ozadju so vidne Alpe (foto: adriaticlng.it)

Prejšnji teden je vrh slovenskega Ministrstva za zunanje zadeve (MZZ) obiskal Alžirijo, da bi naši državi zagotovil alternativno dobavo zemeljskega plina. Slovenska delegacija se je srečala tudi s predsednikom Alžirije in z vodstvom državne energetske družbe Sonatrach, ki je največja energetska družba afriškega kontinenta. Po koncu obiska pa o kakšnih otipljivih rezultatih z MZZ niso poročali.

Sedaj je k drugemu Sloveniji geografsko najbližjemu izvoru zemeljskega plina odpotovala delegacija Ministrstva za infrastrukturo (MZI). Vrh MZI je na delovnem obisku Katarja opravil pomembna bilateralna srečanja z voditeljem Katarja šejkom Tamimom bin Hamadom Al Thanijem, ministrom za energijo Saad Sherido Al-Kaabijem ter ministrom za transport in telekomunikacije Jassimom Bin Saif Ahmed Al Sulaitijem.

Osnovni cilj obiska je bilo iskanja možnih oblik sodelovanja pri dobavah zemeljskega plina in poglobitve gospodarskih odnosov med Slovenijo in Katarjem. “Kot je poudaril minister za infrastrukturo, je s katarskim ministrom za energetiko spregovoril o tem, kako bi lahko do dve ladji na leto iz Katarja pripeljali do slovenskih odjemalcev in sicer preko LNG terminalov v severnem Jadranu,” so med drugim pojasnili z MZI.

Dobra novica za Slovenijo je ta, da so baje Katarci zelo zainteresirani za posel, a si mora slovenska stran najprej zagotoviti proste terminalne kapacitete. Velja dodati, sta v severnem Jadranu kar dva večja LNG terminala. En je hrvaški državni terminal na otoku Krku, drugi pa leži v morju pred delto reke Po južno od Benetk. Ta je v večinski lasti družbe Exxon, a ima katarska družba Qatar Terminal v lasti 23% delnic družbe.

Zato tudi zagotovitev potrebnih terminalskih kapacitet za Slovenijo ne bi smela biti pretežek zalogaj. Sicer pa je bilo tudi srečanje s katarskim ministrom za transport in telekomunikacije posvečeno krepitvi ostalih poslovnih tokov med državama. Na področju letalskega prometa naj bi zato prišlo do ustanovitve redne letalske linije Ljubljana–Doha, na področju pomorskega prometa pa do večjega pretovora katarskih  kontejnerjev preko Luke Koper.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.