Naslovnica Gospodarstvo Slovenci na Ligni v Hannovru in kar trije sejmi v Celju

Slovenci na Ligni v Hannovru in kar trije sejmi v Celju

Avtor: Spletno Uredništvo
Pomlad je čas za sejme. Tako se je na celjskem sejmišču danes pričel sejem ‘Komot’ – prvi od kar teh zaporednih sejmov, ki se bodo zvrstili do nedelje. Skupina slovenskih podjetij pa se že od ponedeljka udeležuje na sejma LIGNA v nemškem Hannovru.
Slovenci na Ligni v Hannovru in kar trije sejmi v Celju

Prizor z današnje otvoritve sejma Komot (foto: PR Celjski sejem)

Javna agencija SPIRIT Slovenija je pripravila prvo skupno predstavitev slovenskega gospodarstva na sejmu LIGNA, ki bo v nemškem Hannovru potekal vse do petka, 19. maja. Na skupnem razstavnem prostoru svoje izdelke in storitve predstavlja devet slovenskih podjetij -Elastomeri, Hidex, Mebor, Mitol Sežana, Most Rakek, Robust, Strojplast, Trimwex in Wravor. Sejem je sicer posvečen predstavitvam strojev, tehnologij in opreme za obdelavo lesa.

Na sejmišču v Celju pa se je danes pričel tridnevni sejemski dogodek, ki so ga poimenovali ‘Komot’. Gre za nov specializiran B2B sejemski dogodek v Sloveniji, oziroma za enotno platformo za predstavitev industrijskih rešitev ter inovacij na področju komunale, oskrbe s pitno vodo, odvajanja in čiščenja odpadnih vod in ravnanja z odpadki, ki sta ga skušaj pripravila podjetje Celjski sejem in Zbornica komunalnega gospodarstva.

Sejem ‘Komot je sicer le prvi od od kar teh zaporednih sejmov, ki se bodo v Celju zvrstili do nedelje. Jutri se namreč na isti lokaciji pričenjata še sejma ‘Avto in vzdrževanje’ ter ‘Gospodarska vozila in logistika’. Na sejmu ‘Avto in vzdrževanje’ se vsaki dve leti predstavljajo podjetja s področja avtoservisne dejavnosti in avtomobilizma na splošno, ta dogodek pa naj bi bila največja tovrstna sejemska prireditev daleč naokrog.  Podobno velja tudi za drugi, vzporedni sejem.

»Sejem Gospodarska vozila in logistika združuje trende gospodarskih in dostavnih vozil, opreme ter učinkovitih logističnih rešitev. Na sejmu bodo predstavljeni tudi avtobusi in njihove dodatne ponudbe, polpriklopniki, priklopniki, prikolice, manjkala ne bo tudi ponudba specialnih in dostavnih vozil,« so o tej prireditvi, ki bo prav tako potekala od jutri, četrtka 18. maja, pa vse do nedelje, 21. maja, povedali s podjetja Celjski sejem.

Na ogled pa bo še raznovrstna ponudba opreme gospodarskih vozil, pnevmatik, dvigal, goriv, maziv, logističnih rešitev, navigacijske in telekomunikacijske sisteme, informacijskih rešitev, storitev cestnega prevoza in zbirnih prevozov ter še marsikaj, kar sodi na področje logistike.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.