Naslovnica Gospodarstvo Skupinska slovenska predstavitev na največjem prehrambnem sejmu

Skupinska slovenska predstavitev na največjem prehrambnem sejmu

Avtor: Spletno Uredništvo
Danes se v nemškem Kölnu pričenja ‘ANUGA’, ki velja za najpomembnejši sejem s področja prehrambne industrije v Evropi. Sejem letos poteka v hibridni obliki, svoje izdelke pa tam predstavlja 17 slovenskih podjetij.
Tisti, ki bodo sejem Anuga obiskali prek spleta, bodo prikrajšani za vse omamne vonjave…  (foto: Spirit Slovenija)

Z Javne agencije Spirit Slovenija, na kateri skrbijo za promocijo slovenskega gospodarstva na mednarodnem nivoju, so pojasnili, da je sejem ANUGA v Kölnu na sporedu vsako drugo leto, posvečen pa je prehrambni industriji. Sejem je razdeljen na področja bio prehrambni izdelki (organic), sveži in ohlajeni prehrambni izdelki, meso, zmrznjena hrana, mlečni izdelki, pekarski izdelki, kruh in pecivo, vroči napitki, pijače, zdrava prehrana in catering.

Na zadnji izdaji sejma pred izbruhom pandemije koronavorisa se je leta 2019 predstavilo 7.405 razstavljavcev iz 107 držav, medtem ko si je prireditev ogledalo več kot 165.000 obiskovalcev. Letos bo sejem potekal v hibridni obliki, tako da so napovedi o pričakovanem obisku nemogoče. Slovenijo pa tokrat v Nemčiji zastopa kar sedemnajst slovenskih podjetij, ki so se odzvala na povabilo javne agencije Spirit Slovenija.

Na razstavnem prostoru v skupni velikosti 263 m² so prisotna podjetja Bimed, d. o. o., Conditus, d. o. o., Delamaris, d. o. o., Ekolife Natura, d. o. o., INDY & PIPPA d. o. o., INO; d. o. o., Jeruzalem SAT d. o. o., Kras, d. o. o., Mlin Katič, mlinarstvo in trgovina, d. o. o., Nimrod, d. o. o., Organa, d. o. o., Pekarna Pečjak, d. o. o., Proslad, do. o. o., Smodin, d. o. o., Stork, d. o. o., Tovarna olja GEA, d. o. o. in Viny Greta, d. o. o.

Skupinska predstavitev slovenskih podjetij je umeščena v več vsebinskih segmentov sejma ( ANUGA Fine Food, ANUGA Culinary Concepts, ANUGA Meat, ANUGA Frozen in ANUGA Drinks), podobni skupinski predstavitvi slovenskega gospodarstva pa se obetajo še na sejmu prehrambne industrije ‘Tuttofood’ v Milanu (od 22. do 26. oktobra) in na mednarodnem navtičnem sejmu ‘Metstrade’ v Amsterdamu (med 16. in 18. novembrom).

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.