Naslovnica Trendi Skini mi se s kursa ali nova premiera Mini teatra

Skini mi se s kursa ali nova premiera Mini teatra

Avtor: Spletno Uredništvo
V Mini teatru, ki letos praznuje 25 let delovanja, so pravkar napovedali premiero predstave ‘Skini mi se s kursa’. Predstava je modernizirana in v Slovenijo postavljena zgodba, ki pa svoje korenine vleče kar iz ‘Othella’ Williama Shakespeara. Premiera bo v sredo, 8. maja ob 20. uri.
Skini mi se s kursa ali nova premiera Mini teatra

Kristina Tini Rozman, Rada Kovačević, Klara Kastelec in zamaskirani Jurica Marčec (foto: Asiana Jurca Avci)

Ljubljanski Mini teater, ki v letu 2024 praznuje prvega četrt stoletja svojega obstoja,  lastno avtorsko gledališko produkcijo v post-dramskem programu nadaljuje z drugo zaporedno spomladansko premiero in sicer gre tokrat za premiero predstave ‘Skini mi se s kursa’.  Glavne vloge igrajo Klara Kastelec, Rada Kovačević, Jurica Marčec in Kristina Tini Rozman, režiser pa je Matjaž Pograjc.  

»Othello, vojak, za svojega poročnika ne izbere Jaga, bojnega tovariša, temveč moža, ki ‘nima pojma o zasnovi bitke nič več ko baba’ – Cassia. Jagova prizadetost je razumljiva, ne zaradi poklicnega ‘izdajstva’, marveč predvsem zaradi zavisti. Cassiu zavida položaj poročnika, vendar je njegov gnev usmerjen predvsem v Othella, kar priča o tem, da njemu, uspešnemu eksotičnemu vojaku z lepo ženo, Desdemono, zavida še bolj.

Zato Jago spletkari, laže, krade in ubija; Othello verjame, Desdemona pa nasrka. Laž je namreč najboljša ljubimka teatrskih blodenj,« razkriva gledališki napovednik predstave. Sicer je predstava je modernizirana in v Slovenijo postavljena zgodba, saj se dogaja v Ljubljani, Othellove vojake zamenjajo slovenski nogometni navijači, Desdemona namesto parfumiranega robca dobi navijaški šal, igralci pa maske, da bi bila ‘tekma’ še bolj zanimiva…

Premiera predstave ‘Skini mi se s kursa’ bo na sporedu v sredo, 8. maj 2024 ob 20. uri v Mini teatru, prva ponovitev tega novega gledališkega projekta pa bo že naslednji dan, torej v četrtek 9. maja, ob 20. uri in sicer na isti lokaciji v starem mestnem jedru Ljubljane.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.