Naslovnica Šport Siliku Superpokal, prvenstvo v 1. SFL pa se pričenja v petek

Siliku Superpokal, prvenstvo v 1. SFL pa se pričenja v petek

Avtor: Spletno Uredništvo
Po Dnevu slovenskega futsala in potem, ko je vrhniški Siliko z zmago nad Dobovcem s 3:1 osvojil že svoj tretji Superpokal Slovenije, se bo ta konec tedna pričela tudi nova sezona v 1. Slovenski futsal ligi.
Siliku Superpokal, prvenstvo v 1.SFL pa se pričenja v petek

Tako so se Vrhničani razveselili prve zmage v novi sezoni 2023-24 (foto: NZS/futsal si)

Siliko iz Vrhnike je osvojil Superpokal Slovenije – prvo trofejo na začetku nove sezone slovenskega futsala. Varovanci trenerja Mileta Simeunoviča so v Sodražici, ki je tokrat gostila tekmo za slovenski superpokal, s 3:1 boljši od aktualnega prvaka in pokalnega zmagovalca Dobovca. Zadetke za Siliko so zabili Max Vesel (2.), Marko Bjelčević (30.) in Žan Janež (38.), vmes pa je Davor Kanjuh (31.) dosegel edini gol za Dobovec.

Sodražica, kjer se lokalni klub The Nutrition Extrem letos vrača v prvoligaško druščino 1. SFL, pa ni gostila le dvoboja za superpokal, ampak je tam pred večerno tekmo potekal tudi tradicionalni ‘Dan slovenskega futsala’. Ta dogodek je bil na sporedu že 17. leto, pred začetkom nove sezone pa so bila na sporedu predavanja za sodnike, kontrolorje, delegate, časomerilce in za trenerje vseh starostnih skupin.

Ta petek (29. septembra) se s tekmami 1. kroga pričenja nova sezona v 1. Slovenski futsal ligi. V prvem krogu bo Dobovec gostil Sevnico, Sodražica The Nutrition Extrem se bo pomerila z Dobrepoljem, Siliko Vrhnika bo dobil obisk Oplasta iz Kobarida, Bronx pa se bo po dveh sezonah vrnil v domačo prenovljeno domačo dvorano na Škofijah in se tam za uvod srečal z moštvom Meteorplast Šic bar.

Favoriti za osvojitev naslova prvaka v tekmovalni sezoni sta dva ali trije. Siliko je z zmago v Supepokalu že dokazal, da misli zelo resno, malce pomlajeni in neuigrani Dobovec še ni pokazal svoje resnične kakovosti, Meteorplast Šic bar pa bo najbrž zelo blizu obema, če si je ta sicer mlada in perspektivna ekipa že nabrala dovolj izkušenj.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.