Naslovnica Gospodarstvo Jesenska promocija destinacije Slovenska Istra

Jesenska promocija destinacije Slovenska Istra

Avtor: Spletno Uredništvo
Destinacija Slovenska Istra, kjer se pod skupno blagovno znamko predstavljajo vse štiri občine slovenskega dela Istre, se bo letošnjo jesen promovirala predvsem na italijanskem trgu in prek digitalnih projektov. Poleg tega se turistični delavci že pripravljajo na naslednjo sezono.
Jesenska promocija destinacije Slovenska Istra

Piranska Punta spomladi, še izven glavne turistične sezone (foto: SJ)

V oktobru se bo turistična destinacija Slovenska Istra predstavila na borzi ‘TTG Rimini’. Ta borza predstavlja osrednji dogodek potovalne industrije v sosednji Italiji in je hkrati pomemben B2B dogodek za sestanke s partnerji in s potencialnimi novimi partnerji. Nato bo v sodelovanju s predstavništvom STO 25. oktobra v Neaplju potekal poseben workshop, na katerem bodo prisotni italijanski novinarji, blogerji in turistični agentje.

»Na tem workshopu se bodo poleg predstavnikov destinacije Slovenska Istra predstavili tudi istrski nastanitveni ponudniki, ki bodo imeli možnost sklepanja novih potencialnih partnerstev. Posebna predstavitev v mestu pod Vezuvom bo posvečena izključno Slovenski Istri, ki se bo imela priložnost predstaviti na eni od najlepših lokaciji v centru Neaplja nasproti Castela dell’Ovo, v hotelu Santa Lucia.

V sklopu Združenja zgodovinskih mest pa se bo Istra v novembru predstavila tudi v Torinu,« so pojasnili s Turističnega združenja Izola v skupnem obvestilu za javnost vseh štirih destinacij. Sicer so le-te ta mesec pričele s skupno promocijsko kampanjo, ki poteka prek socialnih omrežij (Facebook, Instagram) in se imenuje ‘Love Istria’, namenjena pa je 4 najpomembnejšim trgom – avstrijskemu, italijanskemu, nemškemu in domačemu slovenskemu.

Ta kampanja s foto in z video materiali vabi k obisku destinacije po glavni poletni sezoni, fokusira pa se na aktivna in lokalna doživetja. Hkrati tudi že poteka priprava materialov za novo digitalno kampanjo, ki bo startala v letu 2024. Na portal loveistria.si, kjer se pod skupno blagovno znamko predstavljajo vse 4 destinacije, pa bo kmalu umeščen rezervacijski sistem – vmesnik za prodajo doživetij, zato vse istrske ponudnike vabijo k vpisu svojih podatkov.

 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.