Naslovnica Kronika Serija tatvin na portoroški plaži se je hitro zaključila

Serija tatvin na portoroški plaži se je hitro zaključila

Avtor: Spletno Uredništvo
Medtem ko so se policisti po vsej državi posvečali posledicam hudih neviht, pa so v Portorožu in Izoli odkrili skupino tatov, ki je kradla po plažah.
Serija tatvin na portoroški plaži se je hitro zaključila

Policija opozarja na previdnost tudi s pomočjo ‘posebnih pripomočkov’ (foto: policija.si)

Policisti so v Portorožu ta teden obravnavali več tatvin na plažah. Najprej so jih obvestili, da so trem osebam, ki so se kopale v nočnem času, izmaknili torbo z dokumenti in gotovino, mobilni telefon iPhone 14 Pro in mobilni telefon Samsung S202. Nato je tat na plaži v popoldanskem času državljanki Srbije odnesel torbico z dokumenti, denarjem in osebnimi stvarmi. Vendar so ga hitro izsledili.

Ugotovili so, da gre za 35-letnika iz Krškega, ukradene stvari pa so pozneje našli odvržene v grmovju in jih vrnili oškodovanki. »Istega popoldneva so državljanom Madžarske, prav tako na plaži v Portorožu, ukradli dve kopalni torbi. V torbah so bili dokumenti, gotovina, mobilni telefon Samsung Z Flip 4 in dva mobilna telefona iPhone 11. Tudi državljani Madžarske so opisali mlajšega moškega, ki je pobegnil proti avtobusni postaji.

 Policisti so izsledili 17-letnika in njegova dva pomagača, 39-letnico in 42-letnika; vsi prihajajo z Dolenjske,« so pojasnili s Policije. Preiskava se je nadaljevala tako, da so v sosednji Izoli izsledili večjo skupino oseb, med katerimi sta bila tudi starša mladoletnika. V bližini pa so v smetnjakih našli popoldan ukradene telefone in obe kopalni torbi, pa tudi telefon iPhone 14 Pro iz nočne tatvine.

Po učinkoviti akciji policije so bili nepridipravi tako identificirani in jih najbrž kmalu čaka obisk na sodišču, vsi odtujeni predmeti so pa bili vrnjeni lastnikom. Sicer Policija pred pričetkom vsakega poletja opozarja, da se na plaže ne nosi večjih količin denarja, nakita in vrednejših predmetov, predvsem pa je potrebno biti vedno pozoren na vaše stvari. Ko greste v vodo, lahko na primer sosed popazi na vaše torbe – vi pa boste kasneje na njegove.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.