Naslovnica Šport Selektorjev seznam z nekaj presenečenji

Selektorjev seznam z nekaj presenečenji

Avtor: Spletno Uredništvo
Slovenska moška rokometna reprezentanca je začela približevanje Evropskemu prvenstvu, ki bo na Madžarskem potekalo v januarju. Selektor Ljubomir Vranješ je včeraj predstavil 21 imen za prvi reprezentančni zbor, ki bo 26. decembra v Zrečah.
Rokometaši, ki bodo 26. decembra pričeli priprave na EP v Zrečah (foto: FB RZS)

Včeraj je bila na vrsti novinarska konferenca slovenskem moške rokometne reprezentance, na kateri je selektor Ljubomir Vranješ objavil seznam igralcev za odhod na bližnje evropsko prvenstvo. EP bosta med 13. in 30. januarjem skupaj gostila Madžarska in Slovaška. Slovenska izbrana vrsta se bo v prvem delu tekmovanja v Debrecenu v skupini A po vrsti pomerila s Severno Makedonijo, Dansko in Črno Goro.  

S prvotnega precej širšega seznama 35 igralcev se je sedaj selektorjev seznamu skrčil na 21 imen. Najbrž je najbolj opazno, da sta tokrat izostala dolgoletni organizator igre Dean Bombač in izkušeni vratar Klemen Ferlin. Poleg tega je zanimivo, da je na seznamu le en igralec aktualnih slovenskih državnih prvakov RK Gorenje Tilen Sokolič in da je na spisku tudi Vid Levc iz moštva Slovenj Gradec 2011.

Poleg tega se je selektor očitno že odločil za vse igralce, ki bodo na bližnjem evropskem prvenstvu igrali na krilnih položajih, saj so na seznamu le štirje. Ob kar deseterici zunanjih igralcev pa tokrat izstopa predvsem dejstvo, da bodo na uvodnem delu priprav, ki se v Zrečah pričenjajo 26. decembra, sodelovali kar štirje vratarji – Urban Lesjak (Hannover), Urh Kastelic(Göppingen), Jože Baznik (Cesson Rennes) in Miljan Vujović (Celje PL).

»V času pred odhodom v Debrecen, kjer jo 13. januarja čaka prvi dvoboj turnirja s Severno Makedonijo, bo zasedba Slovenije odigrala tri pripravljalne tekme. S Hrvaško se bo 29. decembra, ob 18. uri, pomerila v celjski dvorani Zlatorog, z Italijo pa 5. januarja, ob 20. uri, v trboveljski dvorani Polaj ter 7. januarja, ob 19. uri, še v koprski Bonifki,« so sporočili z Rokometne zveze Slovenije in dodali, da so vstopnice za tekmo s Hrvaško že v prodaji.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.