Naslovnica Šport Selektorjev seznam košarkarjev za SP brez presenečenj

Selektorjev seznam košarkarjev za SP brez presenečenj

Avtor: Spletno Uredništvo
Selektor slovenske moške članske košarkarske reprezentance Aleksander Sekulić je objavil prvi seznam kandidatov za nastop na letošnjem svetovnem prvenstvu, ki ga bodo od 25. avgusta skupaj gostili Filipini (Manila), Japonska (Okinawa) in Indonezija (Jakarta).
Selektorjev seznam košarkarjev za SP brez presenečenj

Slovenski reprezentant in novopečeni prvak Lige NBA Vlatko Čančar med metom na zadnjem EP (foto: FB KZS)

Slovenski selektor Aleksander Sekulić je na svoj uvodni seznam vpisal 20 košarkarjev. Na spisku je tudi nekaj novosti. V ekipo se vračajo Jaka Blažič, Miha Lapornik in Gregor Hrovat, edini novinec pa je Aljaž Kunc. V primerjavi z zadnjimi večjimi tekmovanji bosta manjkala Goran Dragić, ki se je poslovil od reprezentance, in njegov naslednik na mestu kapetana Eda Murić, ki se je nedavno poškodoval prav na zadnji tekmi državnega prvenstva.

Na začetne priprave za prihajajoče svetovno prvenstvo, ki se bodo pričele 17. julija, so povabljeni Jaka Blažič, Saša Ciani, Vlatko Čančar, Jakob Lovrenc Čebašek, Žiga Dimec, Luka Dončić, Zoran Dragić, Gregor Glas, Gregor Hrovat, Urban Klavžar, Aljaž Kunc, Miha Lapornik, Jurij Macura, Blaž Mahkovic, Jordan Morgan, Aleksej Nikolić, Bine Prepelič, Klemen Prepelič, Žiga Samar ter Mike Tobey.

Kot so pojasnili s Košarkarske zveze Slovenije (KZS), bo začetni del priprav potekal v Laškem in v Celju, tam pa bo sprva le 17 povabljenih igralcev. Luka Dončić, Vlatko Čančar in Mike Tobey se bodo namreč reprezentanci priključili šele konec meseca julija v Ljubljani. Slovenska izbrana vrsta bo sicer med pripravami na SP odigrala 7 zelo kakovostnih pripravljalnih tekem, od katerih bodo 3 v Sloveniji.

Slovenski košarkarji se bodo na domačih tleh 25. julija v celjskem Zlatorogu pomerili s Kitajsko, 2. avgusta v Stožicah z Grki, 8. avgusta pa prav tako v Stožicah še s Hrvati. V tujini pa se bodo naši najprej 4. avgusta v Atenah pomerili z Grčijo, 11. avgusta v Malagi s Španijo, dan zatem na isti lokaciji z Združenimi državami Amerike in za zaključek priprav v Tokiu 19. avgusta še z Japonsko.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.