Naslovnica Šport Selektor Zorman je na priprave za SP povabil 29 igralcev

Selektor Zorman je na priprave za SP povabil 29 igralcev

Avtor: Spletno Uredništvo
Selektor slovenske moške rokometne reprezentance Uroš Zorman je predstavil svoj prvi seznam igralcev, na katere računa za januarsko svetovno prvenstvo. Rokometno SP bosta tokrat skupaj gostili Poljska in Švedska, Zorman pa je na svoj spisek igralcev uvrstil kar 29 imen, pa čeprav tokrat ne bo mogel računati na peterico standardnih reprezentantov.
Selektor Zorman je na priprave za SP povabil 29 igralcev

Selektor slovenske rokometne reprezentance Uroš Zorman med oktobrskim gostovanjem na Kosovu (foto: FB RZS)

Na seznamu rokometnega selektorja Uroša Zormana tokrat ni rokometaša desnega krila Gašperja Marguča, krožnega napadalca Mateja Gabra, organizatorjev igre Mihe Zarabca in Staša Skubeta ter vratarja Urha Kastelica. Skube po prestopu v Montpellier ni v pravi formi, ostala četverica pa se otepa z zdravstvenimi težavami. Zorman je na svoj uvodni spisek vseeno uvrstil kar 29 imen, saj se bodo nekateri pripravam pridružili šele po novem letu.

Prvi del priprav bo med 26. in 30. decembrom potekal v Zrečah, kamor so vabljeni vratarji Jože Baznik, Urban Lesjak in Gal Gaberšek, krilni igralci Staš Slatinek Jovičić, Tadej Mazej, Tim Cokan in Urban Pipp, zunanji igralci Nik Henigman, Aleks Vlah, Aleks Kavčič, Domen Makuc, Rok Ovniček, Peter Šiško, Nejc Cehte, Jure Dolenec, Tadej Kljun in Grega Krečič ter krožni napadalci Jernej Drobež, Lan Grbič, Darko Stojnić in Stefan Žabić.

Od te zasedbe bo 13 igralcev prišlo tudi na drugi del priprav, ko bo po novem letu slovenska izbrana vrsta nadaljevala z drugim delom priprav v Mali Nedelji oziroma Ljutomeru. Z Rokometne zveze Slovenije (RZS) so pojasnili, da se bo šele tam reprezentanca dokončno kompletirala, saj se ji bodo komaj tedaj pridružili še Blaž Blagotinšek, Dean Bombač, Klemen Ferlin, Kristjan Horžen, Blaž Janc, Tilen Kodrin, Borut Mačkovšek in Domen Novak.

“Osmerica se bo pripravam pridružila šele januarja, zato smo na tokratno akcijo povabili več rokometašev. S tem širšim naborom bomo tako lahko tudi v decembru normalno opravljali treninge in se pripravljali na tekme svetovnega prvenstva. Decembrski treningi bodo pomembni tudi za reprezentančno prihodnost, saj bo na njih sodelovalo kar nekaj mlajših igralcev, ki bodo prvič na pravih članskih pripravah,” je na novinarski konferenci pojasnil selektor Zorman.

Z Rokometne zveze Slovenije so še dodali, da bo v drugem delu priprav slovenska izbrana vrsta odigrala dve pripravljalni tekmi proti Madžarski. Prva bo na sporedu že v četrtek, 5. januarja, ob 18. uri v dvorani ŠIC Ljutomer, druga pa dva dni kasneje na madžarski strani in sicer ob 16. uri v Veliki Kaniži.

Slovenija se bo nato v četrtek, 12. januarja v skupini B v Katovicah ob 18. uri pomerila s Savdsko Arabijo, 14. januarja se bo  ob 20.30 srečala z domačo selekcijo Poljske, za zaključek prvega dela pa jo v ponedeljek 16. januarja ob 18. uri čaka še podobno težek obračun s Francijo.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.