Naslovnica Šport Selektor Kek je objavil širši seznam za Euro 2024, Iličić se vrača

Selektor Kek je objavil širši seznam za Euro 2024, Iličić se vrača

Avtor: Spletno Uredništvo
Domača in mednarodna klubska nogometa sezona gresta hitro h koncu, saj se že 14. junija pričenja letošnje Evropsko prvenstvo. V Nemčiji bo igrala tudi slovenska reprezentanca, zato je selektor Matjaž Kek danes javnosti predstavil širši seznam nogometašev, ki bi jih prihodnji teden rad videl na začetku priprav. Na seznamu je največje presenečenje vrnitev Josipa Iličića, ki za slovensko izbrano vrsto ni igral že približno dve leti in pol.
Selektor Kek je objavil širši seznam za Euro 2024, Iličić se vrača

Selektor slovenske članske nogometne reprezentance Matjaž Kek (foto: nzs.si)

Slovenska članska nogometna reprezentanca bo že naslednji teden začela s pripravami na Euro 2024. Selektor Matjaž Kek je zato danes sporočil širši spisek nogometašev, ki jih je povabil na priprave pred Evropskim prvenstvom. Uvodni zbor slovenske izbrane vrste bo v sredo 29. maja in sicer v bazi Nogometne zveze Slovenije (NZS) v Nacionalnem nogometnem centru na Brdu pri Kranju (NNC Brdo).

Na spisku so vratarji Jan Oblak, Vid Belec, Igor Vekić in Matevž Vidovšek, obrambni igralci Jure Balkovec, Jaka Bijol, Miha Blažič, David Brekalo, Vanja Drkušić, Erik Janža, Žan Karničnik, Petar Stojanović in Žan Zaletel ter nogometaši zvezne vrste Timi Maks Elšnik, Adam Gnezda-Čerin, Jon Gorenc Stanković, Tomi Horvat, Jasmin Kurtić, Sandi Lovrić, Benjamin Verbič, Miha Zajc, Adrian Zeljković in Nino Žugelj.

Najbolj zanimiv del selektorjevega seznama je namenjen napadalni vrsti in sicer so na priprave povabljeni Žan Celar, Josip Iličić, Jan Mlakar, Benjamin Šeško, Andraž Šporar, Žan Vipotnik in Luka Zahović. Izkušeni Iličić se tako očitno vrača v reprezentanco, potem, ko je že pred časom napovedal slovo od majice s slovenskim grbom. Na uvodnem širšem seznamu selektorja Keka je sicer 30 imen, pred odhodom v Nemčijo pa se bo skrčil na 26 igralcev.

Z Nogometne zveze Slovenije so ob tem še spomnili, da bo pred odhodom na Evropsko prvenstvo v Nemčijo Slovenija doma v Stožicah odigrala še dve pripravljalni tekmi – 4. junija bo slovenska izbrana vrsta gostila Armenijo, 8. junija pa še Bolgarijo.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.