Naslovnica Gospodarstvo Sedma zelena turistična agencija

Sedma zelena turistična agencija

Avtor: Spletno Uredništvo
Slovenska turistična organizacija je na svoji spletni strani objavila informacijo, da je Zelena shema slovenskega turizma bogatejša za turistično podjetje HUD d.o.o, oziroma za Experior Brands. Pod tem imenom je združena vrsta blagovnih znamk, specializiranih za različne aktivnosti in počitnice v Sloveniji.
Tudi številne različne aktivnosti s konji so v zadnjih letih zelo priljubljene med turisti (foto: SJ)

S Slovenske turistične organizacije (STO) v obrazložitvi pravijo, da Experior Brands nudi raznolika, unikatna, lokalna doživetja z zavedanjem svoje dolžnosti tako do svojih gostov, kot do širše skupnosti, promovira trajnost skozi izobraževanje ter tudi ohranjanje kulturnih in naravnih virov destinacij. Experior Brands (oz. HUD d.o.o) je sicer že sedma turistična agencija, ki je pridobila znak Slovenia Green Travel Agency.

Zato je še toliko bolj nenavadno, da iskanje oziroma brskanje prek speta glede Experior Brands ne da nobenih rezultatov. Vseeno naj bi Experior Brands povezal vrsto blagovnih znamk, specializiranih za različne aktivnosti in počitnice v Sloveniji, tako za domače, kot tudi za tuje goste. Tako npr. Slovenia Activities ponuja številne aktivnosti v naravi – planinarjenje, pohodništvo, kolesarjenje, plezanje, vodni športi.

Posebej velja omeniti polete z balonom, opazovanje medvedov in kolesarsko spoznavanje širše okolice Ljubljane. Podobno organizirajo tudi program ‘Day Trips Slovenia’ – enodnevne izlete iz Ljubljane, Bleda, Kopra, Zagreba in celo Benetk v najrazličnejše kraje po Sloveniji. Tudi v počitniškem programu Slovenia Holidays nudijo najrazličnejše pakete, poudarke pa je na trajnostni mobilnosti, kolesarjenju, trekingu in ostalim alternativnih možnostim za  aktivni dopust.

Za ljubitelje gora so pripravili program Triglav Tours, za tiste, ki svoj oddih najdejo v ribolovu, pa so ustvarili nepozabne izkušnje z lokalnimi ribiči v skritih kotičkih Slovenije pod znamkama Fishing Guides Slovenia in tudi program Lov na tuno. »Vse naštete znamke spodbujajo razpršeni turizem v Sloveniji, ki bi razbremenil nekatera preobremenjena območja in prispeval k razvoju lokalne skupnosti z lokalnimi vodniki in ponudniki, ki ozaveščajo in izobražujejo goste tudi na področju trajnosti in varovanja okolja ter sodelujejo z različnimi trajnostno naravnanimi ponudniki namestitev,« so še pojasnili s STO.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.