Naslovnica Šport Še eno leto fenomenalnega Luke Dončića

Še eno leto fenomenalnega Luke Dončića

Avtor: Spletno Uredništvo

Najboljšega evropskega košarkarja Luko Dončića sedaj vsi v ZDA jemljejo resno, zelo resno. Tudi leto 2019 bo leto Luke. 

luka sdfdgfŽe leti 2017 in 2018 sta bili v znamenju Luke Dončića, a najboljše šele prihaja (foto: Tuomas Vitikainen/commons.wikimedia.org)

 

“Dončič bo problem, pravzaprav je Dončić že problem,” je pred kratkim po zmagi prvakov lige NBA Warriorsov nad Dallas Mavericksi Luke Dončića za medije dejal igralec moštva Golden State Draymond Green. Ker je Green trikratni prvak lige in obenem najboljši obrambni igralec leta 2017, najbrž dobro ve, o čem govori. In kdor je na tisti tekmi opazil, kako je Green zahrbtno porinil Luko v gledalce pod košem, se bo strinjal, da ni šlo za naključje. 

Pravzaprav je včasih celo smešno, kako sodniki v NBA ne piskajo očitnih prekrškov nad slovenskim reprezentantom, a to je pač cena, ki jo morajo plačati vsi novinci v ligi. Spoštovanje do starejših v ligi NBA še vedno nekaj velja, pa čeprav ti potem ta isti smrkavec iz Slovenije vsem po spisku prodaja finte in ko je treba, nasuje 34 točk, kot se je zgodilo na tekmi proti Pelicansom.  

Izjemen Dončičev talent pa brez hitre ambientacije v ZDA ne bi pomenil prav veliko. V preteklosti so vsi novinci v NBA imeli precej večje težave s prehodom na drugi stil življenja, vadbe in igre. No, morda z izjemo Arvydasa Sabonisa, ki pa je imel že 31 let in je pred prihodom v Portland že osvojil vse, kar se je dalo izven NBA osvojiti.

Še najboljši kompilment prvega dela sezone je ‘HalleLuki’ dal Isaiah Thomas. Legenda NBA z dvema naslovoma iz časov Detriota je o magičnemu Slovencu dejala: “Tega fanta je užitek gledat igrat. In kar je najlepše, v NBA ga bomo lahko gledali in uživali še zelo dolgo.” No, pa še nekaj se je zgodilo, odkar je Luka odšel čez lužo in sicer Slovenije nihče v ZDA ni pomešal s Slovaško

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.