Naslovnica Gospodarstvo Še en ugoden kredit za starterje

Še en ugoden kredit za starterje

Avtor: Spletno Uredništvo

Slovenski regionalno razvojni sklad je objavil nov javni razpis za ugodna razvojna posojila. Namenjena so začetnim podjetniškim projektom, ki se nahajajo na določenh problemskih območjih z visoko brezposelnostjo in na obmejnih problemskih območjih – pretežno v osrednjem ter vzhodnem delu države.

Razpis je namenjen gospodarsko manj razvitim območjim, kamor očitno spada tudi Maribor (foto: Andrej Jakobčič / commons.wikimedia.org) 

 

Slovenski regionalno razvojni sklad je v Uradnem listu Republike Slovenije (št. 29 z dne 26. aprila 2018) objavil ‘Javni razpis za ugodna razvojna posojila začetnim podjetniškim projektom na problemskih območjih z visoko brezposelnostjo in obmejnih problemskih območjih’. Razpis je namenjen gospodarskim družbam, s.p.-jem ter zadrugam, ki, ne glede na velikost prijavitelja, na problemskem ali obmejnem območju opravljajo gospodarsko dejavnost in projekt.

Tokrat se za razpis lahko prijavijo subjekti z območij, ki se nahajajo pretežno na vzhodnem delu Slovenije. To so problemsko območje Maribora s širšo okolico, okolica reke Kolpe oz. Pokolpje, Pomurje, območje občin Hrastnik, Radeče,Trbovlje ter druga obmejna problemska območja. Višina prošnje kredita mora biti višja od 25.000,00 EUR, vendar ne višja kot 1.000.000,00 EUR.

Na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo so še pojasnili, da bo fiksna obrestna mera pri tem razpisu skromnih 0,01 % letno. Najdaljša dopustna doba vračanja bo 10 let, poleg tga pa bo na voljo tudi dve letni moratorij. Za upravičene stroške štejejo nakup, gradnja ali obnova nepremičnin, nakup strojev in opreme te nematerialne naložbe (do 20%). Prvi rok za oddajo prijav je 31. maj 2018.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.