Naslovnica Šport Še dolgih sedem let Velike nagrade Singapurja v Formuli 1

Še dolgih sedem let Velike nagrade Singapurja v Formuli 1

Avtor: Spletno Uredništvo
Iz sveta Formule 1 prihaja novica, da bo Velika nagrada Singapurja ostala na tekmovalnem koledarju še vsaj do leta 2028. Vodstvo Formule 1 je namreč nočno dirko na dirkališču Marina Bay Street Circuit potrdilo z novo sedemletno pogodbo .
Še dolgih sedem let Velike nagrade Singapurja v Formuli 1

Nočni pogled na singapursko mestno dirkališče Marina Bay Street Circuit (foto: Dav123719/commons.wikimedia.org)

Formula 1 bo še najmanj sedem sezon gostovala v Singapurju. Velika nagrada Singapurja v Formuli 1 bo po pravkar sklenjeni pogodbi vodstva tekmovanja s Singapursko turistično organizacijo ostala na tekmovalnem koledarju še vse do leta 2028. Vodstvo Formule 1 je namreč nočno dirko na dirkališču Marina Bay Street Circuit pravkar potrdilo z novo daljšo pogodbo, pa čeprav sta v zaradi pandemije koronavirusa v zadnjih dveh letih odpadli obe VN Singapurja.

“Veseli me, da bo Formula ena dirkala v Singapurju še sedem let. Marina Bay Street Circuit je leta 2008 gostil prvo nočno dirko v zgodovini F1 in Singapur od takrat navdušuje navijače, ekipe in voznike. Singapur ima posebno mesto v koledarju F1 in to podaljšanje pogodbe je del naše dolgoročne zaveze, da še naprej razvijamo šport v Aziji,« je ob tem povedal izvršni direktor družbe Formula One Group 1 Stefano Domenicali.

Dodal je še, da se Formula 1 že pospešeno pripravlja za drastično zmanjšanje ogljičnega odtisa. Tako naj bi do leta 2030 (kar je povsem v skladu z začrtano politiko Evropske unije) postala šport brez vsakršnih škodljivih emisij. To je v enem najbolj gosto naseljenih predelov sveta, kot je Singapur, še posebej pomembno. Vendar pa s tekmovalnega vidika to podaljšanje pogodbe le ni tako pozitivno, kot trdi Domenicali.

Dirkališče v Singapurju je namreč mestno dirkališče, kar pomeni, da na njem ni veliko prehitevanj, še posebej ne med vodilnimi vozniki. Poleg tega okrog steze ni nobenega prostora in morajo zato skoraj ob vsakem trku dirko prekiniti. Med mnogimi ljubitelji F1 Velika nagrada Singapurja prav zato velja za dolgočasno dirko. Vendar pa se letos obetajo novi bolidi Formule 1 in morda bo zato prehitevanje tudi v Singapurju precej lažje, dirka pa bolj napeta.  

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.