Naslovnica Gospodarstvo Nova spletna platforma za lažje globalno poslovanje MSP

Nova spletna platforma za lažje globalno poslovanje MSP

Avtor: Spletno Uredništvo
Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo se je lotilo promocije nove spletne platforme ‘Trade4MSME’. Ta platforma je namenjena mikro, malim in srednjim podjetjem (MSP) in oblikovalcem trgovinsko-poslovnih politik z vsega sveta, izdelala pa jo je neformalna delovna skupina za MSP pri Svetovni trgovinski organizaciji (STO).
Nova spletna platforma za lažje globalno poslovanje MSP

Sedež Svetovne trgovinske organizacije WTO v Ženevi (foto: WTO)

Nova spletna platforma, ki so jo poimenovali ‘Trade4MSME’ naj bi mikro, malim in srednjim podjetjem (MSP) z vsega sveta, olajšala dostop do raznovrstnih trgovinskih informacij, združenih iz različnih virov. V Sloveniji se je promocije tega novega poslovnega pripomočka, ki ga je izdelal neformalna delovna skupina za MSP pri Svetovni trgovinski organizaciji (STO), lotilo Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT).

»Platforma vsebuje ključne informacije o korakih, ki jih morajo podjetja upoštevati pred izvozom ali uvozom blaga ali storitev, na primer, kako oceniti izvozni potencial trgov, na katere ciljajo, in njihovo pripravljenost za izvoz. Trade4MSMEs ponuja tudi informacije za oblikovalce politik, vladne uradnike in raziskovalce, poleg tega pa izpostavlja pomembna vprašanja za MSP in ponuja vpoglede v najboljše prakse,« pravijo na MGRT.

Poleg tega so na platformi ‘Trade4MSME’ na voljo informacije o mednarodnih in regionalnih pobudah, namenjenih MSP-jem ter povezave do virov podatkov MMSP za analitične dejavnosti. Trenutni partnerji platforme so Global Trade Helpdesk, Mednarodna gospodarska zbornica in njeni Centri za podjetništvo, Mednarodni trgovinski center in družba Google, s finančnimi vložki pa sta pomagali tudi Združeno kraljestvo in Kanada.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.