Naslovnica Šport Radomlje že desetič gostijo velik mednarodni nogometni turnir

Radomlje že desetič gostijo velik mednarodni nogometni turnir

Avtor: Spletno Uredništvo
Medtem ko se v slovenskem moškem nogometu te dni ukvarjajo predvsem z nekulturnimi verbalnimi incidenti po tekmi Koper : Olimpija, pa je na ženski strani slovenskega nogometa tudi te dni v ospredju lepši obraz nogometa – tisti športen, mednaroden, vključujoč. Ženski nogometni klub Radomlje bo  namreč ta konec tedna že desetič gostil večji mednarodni turnir.
Radomlje že desetič gostijo velik mednarodni nogometni turnir

Mlade nogometašice komaj čakajo na turnir (foto: FB ŽNK Radomlje/NZS)

Ženski nogometni klub Radomlje je za letos pripravil že deseto izvedbo mednarodnega turnirja, ki je namenjen izključno mladim nogometašicam. Ker se je ta mednarodna nogometna prireditev že lepo uveljavila, so uspeli pred kratkim pridobiti za sodelovanje novega generalnega pokrovitelja in sicer je to postalo podjetje Medex. Tako se turnir, ki je bil doslej znan kot Uki Cup, sedaj imenuje Medex Cup.

»Nastop na največjem dekliškem nogometnem turnirju v Sloveniji je potrdilo 22 klubov, kar 11 klubov pa prihaja iz tujine, iz Avstrije, BiH, Hrvaške ter Madžarske. V ŽNK Radomlje so ponosni na vse večjo mednarodno prepoznavnost turnirja, saj je zanimanje za nastop pokazalo še nekaj sredin, a so kapacitete za število prijavljenih ekip žal omejene z urnikom in razpoložljivo infrastrukturo,« so pojasnili z ŽNK Radomlje.

Tako so gostitelji turnirja, ki bo potekal v soboto 4. in v nedeljo 5. marca, za letos pripravili tekmovanja v 4 starostnih skupinah. V dekliški kategoriji U-9 bo tokrat sodelovalo 6 ekip, ki bodo v soboto merile moči v Športnem parku Radomlje. V  kategoriji U-13  se bo na isti dan kar 20 ekip borilo v Športnem parku Virtus v Kamniku in tudi na nogometnih zelenicah v Športnem parku Radomlje.

V nedeljo se bo prav tako v ŠP Radomlje 8 ekip spopadlo za zmago v kategoriji U-11, v kategoriji U-15 pa bo 12 ekip igralo v Radomljah in v Kamniku. Tako se bo v dveh dneh turnirja udeležilo okrog 600 mladih nogometašic.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.