Naslovnica Šport Rossi in Messi se poslavljata

Rossi in Messi se poslavljata

Avtor: Spletno Uredništvo
V zadnjih 24 urah sta mednarodno športno sceno zaznamovali dve novici o slovesih. Valentino Rossi je oznanil, da bo ob koncu sezone končal kariero voznika v motociklističnem svetovnem prvenstvu, iz FC Barcelona pa so sporočili, da njihov največji zvezdnik Lionel Messi zapušča klub.
Legenda s številko 46 se bo letos poslovila (foto: Yamaha Racing)

Valentino Rossi je že pred časom napovedal, da bo po koncu poletnega premora napovedal, kaj bo počel po koncu sedanje sezone. 42-letni zvezdnik svetovnega motociklizma je včeraj v Avstriji, ki bo na stezi v Špilberku ta konec tedna gostila prvo od dveh zaporednih dirk svetovnega prvenstva, sklical tiskovno konferenco in brez velik emocij napovedal svoje dokončno slovo od vožnje motorjev.

Valentino je ob tem pojasnil, da je že od desetega leta v tem športu, da je bila to fantastična kariera, da se je ogromno zabaval in užival v vožnji motociklov. Žal mu je le, da ni osvojil še 10. naslova svetovnega prvaka, za kar mu je dvakrat zmanjkalo le nekaj točk. Vseeno pa je bilo zmag veliko in tudi devet naslovov svetovnega prvaka je neverjeten izkupiček. In kaj bo počel dr. Rossi po letošnjem letu?

Čeprav naj bi se njegova ekipa Sky Racing Team VR46 iz razreda Moto2 prihodnje leto z Ducatijevimi agregati preizkusila v razredu MotoGP in je en sedež rezerviran za Valentinovega polbrata Luco Marinija, pa je Rossi napovedal, da bo športno kariero nadaljeval in sicer kot voznik na štirih kolesih. Italijan se je namreč v preteklosti vrača že večkrat uspešno preizkusil kot voznik relija (pa tudi v formuli 1).

Res je, da so letos Rossijevi slabi rezultati kar klicali po slovesu, saj je bilo za tisoče dolgoletnih navijačev številke 46 res težko gledati svojega heroja povsem na repu kolone. Če je Valentino najavil dokončno slovo, pa ga nogometni zvezdnik Barcelone Lionel Messi še ni najavil, a se tudi njegov čas nezadržno bliža. Iz FC Barcelona so namreč včeraj sporočili, da 34-letni Argentinec ni podaljšal pogodbe s ‘ponosom Katalonije’.

Messi je sicer prišel v Barcelono kot 13-letnik z resnimi zdravstvenimi težavami, potem pa je skozi izjemno kariero postal najboljši igralec in najboljši strelec v zgodovini kluba ter bil večkrat proglašen za najboljšega igralca na svetu. Sedaj se vsi sprašujejo, kje bo Messi nadaljeval kariero. Sicer izjemno premožnih lastnikov klubov po svetu in ne manjka, a je najbrž temeljno vprašanje, koliko denarja bi se splačalo porabiti za 34-letnega nogometaša?

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.