Naslovnica Šport Rokometašice čakajo tekme za superpokal in kvalifikacije za EP

Rokometašice čakajo tekme za superpokal in kvalifikacije za EP

Avtor: Spletno Uredništvo
S prihajajočim koncem tedna se bo pozornost slovenskih ljubiteljev rokometa preusmerila k rokometašicam. Najprej je v Logatcu na sporedu slovenski superpokal, nato pa reprezentanco čakata prvi dve kvalifikacijski tekmi za Evropsko prvenstvo 2024.

Rokometašice čakajo tekme za superpokal in kvalifikacije za EP

V petek in soboto bo Logatec gostil Slovenski rokometni festival, katerega osrednja prireditev bodo tekme za osmi slovenski ženski superpokal. Letos se bodo za to trofejo pomerili klubi Krim Mercator, Mlinotest Ajdovščina, Trgo ABC Izola in domača Zvezda Logatec. Tekmovanje se bo pričelo v petek ob 16. uri, ko bo najprej na vrsti primorsko obarvani polfinale med Izolankami in Ajdovkami.

Nato bo ob 19. uri sledil še drugi polfinalni obračun med domačinkami in Krimovkami, ki so tudi letos absolutne favoritinje za osvojitev nove lovorike. Zmagovalke polfinalnih dvobojev se bodo v soboto ob 20. uri pomerile v velikem finalu superpokala, še pred tem pa bo v soboto ob 11. uri na sporedu tekma starejših deklic Zvezda Logatec: ŽURD Koper, ob 13. uri pa trikrožni turnir mlajših deklic Logatca, Šempetra-Vrtojbe in Izole.

Nato se bo slovenske ženska članska reprezentanca v ponedeljek (9. oktobra) zbrala v Ljubljani, saj jo že v sredo, ob 17. uri v celjskem Golovcu čaka uvodna tekma kvalifikacij za Evropsko prvenstvo 2024 proti Latviji. Sledila bo še pot v osrednjo Italijo, kjer bodo izbranke selektorja Dragana Adžića v nedeljo odigrale še drugo kvalifikacijsko tekmo proti italijanskim rokometašicam.

V kvalifikacijski skupini 4 je sicer poleg Latvije, Italije in Slovenije še Francija. Na EP 2024 se bosta neposredno uvrstili prvi dve ekipi iz vsake kvalifikacijske skupine ter štiri najboljše tretjeuvrščene. EP bodo namesto prvotne gostiteljice Rusije prihodnje leto gostile Avstrija (Dunaj in Innsbruck), Švica (Basel) ter Madžarska (Debrecen), na tem EP pa bo prvič zaigralo kar 24 evropskih ženskih rokometnih reprezentanc.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.