Naslovnica Šport Risi se bodo zbrali tik pred olimpijskimi kvalifikacijami

Risi se bodo zbrali tik pred olimpijskimi kvalifikacijami

Avtor: Spletno Uredništvo
Glede na trenutno vladajoče ekstremne poletne temperature ne bi pričakovali, da bodo čez dva tedna hokejisti na letu sploh že igrali tekme, kaj šele, da bodo na sporedu kvalifikacije za prihodnje zimske olimpijske igre. Slovenija se bo za februarski nastop v Pekingu v Oslu borila z Norvežani, Danci in s hokejisti Južne Koreje.

Kitajska prestolnica Peking, ki je že gostila letne Olimpijske igre leta 2008, bo februarja prihodnjega leta gostila še zimske olimpijske igre. Vsaj tako upajo vsi vpleteni, saj so bojazni zaradi morebitnih novih zapletov pandemije koronavirusa Covid 19 precejšnje. Ne glede na vso zaskrbljenost organizatorjev in Mednarodnega olimpijskega komiteja (MOK) pa se predolimpijski program zaenkrat odvija po načrtih.

Tako se konec meseca avgusta že obetajo kvalifikacijske tekme v hokeju na ledu, v katerih bo sodelovala tudi slovenska reprezentanca. Slovenija bo tretji zaporedni odhod na Zimske Olimpijske igre (ZOI) naskakovala na Norveškem. V Oslu bo namreč med 26. in 29. avgustom potekal kvalifikacijski turnir, kjer se bo naša reprezentanca v skupini F srečala z domačo izbrano vrsto, z Dansko in še z Južno Korejo.

»Prva tekma bo na sporedu v četrtek, 26. avgusta, ob 14:50. Slovenci bodo igrali proti Dancem. Naslednji dan se bo ekipa pomerila z Norveško, tekma bo na sporedu ob 20:50. Zadnja tekma slovenskih kvalifikacij bo odigrana v nedeljo, 29. avgusta 2021, ob 11:50,« so glede urnikov tekem sporočili z RTV Slovenija, ki bo neposredno prenašala vse te tekme. Norveška je sicer na svetovni razvrstitvi na 11. mestu, Danska je na 12. mestu, Južna Koreja na 19. mestu in Slovenija na 20. mestu.

Na širšem seznamu slovenske moške članske reprezentance v hokeju na ledu, ki je bil objavljen pred začetkom priprav za kvalifikacijski turnir v Oslu, so vratarji Gašper Krošelj, Luka Gračnar, Matija Pintarič in Žan Us, branilci Aljoša Crnovič, Kristjan Čepon, Blaž Gregorc, Miha Logar, Aleksandar Magovac, Bine Mašič, Žiga Pavlin, Matic Podlipnik, Klemen Pretnar, Jurij Repe in Nejc Stojan.

Napadalci na seznamu selektorja Matjaža Kopitarja pa so Tadej Čimžar, Jan Drozg, Žiga Jeglič, Žan Jezovšek, Luka Kalan, Gregor Koblar, Anže Kopitar, Anže Kuralt, Luka Maver, Ken Ograjenšek, Žiga Pance, Robert Sabolič, Nik Simšič, Jaka Šturm, Rok Tičar, Jan Urbas, Miha Verlič in Miha Zajc. V strokovnem štabu so poleg selektorja še pomočniki Gorazd Rekelj, Kari Savolainen in Klemen Mohorič, vodja ekipe pa je Dejan Kontrec.

Sicer se večina reprezentantov trenutno že intenzivno pripravlja na novo sezono s svojimi klubi, zbor vseh najboljših slovenskih hokejistov pa bo šele 22. avgusta. Tako pozen začetek skupnih treningov zagotovo ni bil po željah vodstva slovenske reprezentance, a so se prisojni mednarodni funkcionarji odločili za ta termin, ki je najbrž enako neugoden za vse vpletene.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.