Naslovnica Oglaševanje Ribja restavracija s pogledom na izolsko marino

Ribja restavracija s pogledom na izolsko marino

Avtor: Spletno Uredništvo

V restavraciji Parangal boste “na svoj račun” prišli vsi ljubitelji ribjih jedi….

Ribja restavracija s pogledom na izolsko marino

Restavraciji Parangal je pravi raj za vse ljubitelje ribjih jedi… (foto: freepik.com) 

 

Ko vas bo pot popeljala do slovenske obale, boste med Koprom in Piranom našli majhno mediteransko-ribiško mestece imenovano Izola.

Izola je bila nekoč otok na Jadranskem morju. Zaradi takratnih ugodnih življenskih razmer je bilo poseljeno že v bronasti in železni dobi. Prvi znani in dokumentirani prebivalci so se imenovali Histri. Preživljali so se z ribištvom, poljedelstvom in živinorejo. Med njihovo dejavnost pa se uvršča tudi gusarstvo.

Sama podoba otoka se je izgubila na začetku prejšnjega stoletja. Kljub temu pa se ohranila srednjeveška podoba mesta. Tako boste na mestni vzpetini zagledali Stolno cerkev sv. Mavra, v centru mesta se med seboj igrivo prepletajo ozke uličice, “piko na i” pa doda izolska marina katera s svojima velikima valobranoma ščiti pred vetrom in drugimi neprijetnimi vremenskimi vplivi.

V izolskem muzeju Izolana ali kot se imenuje tudi Hiša morja boste lahko preko različnih fotografij dodobra spoznali preteklost mesta. V kolikor pa se boste peš podali iz Izole v Koper oziroma v obratni smeri, si boste na nekdanji obalni cesti lahko ogledali mesto, kjer se je 08. Septembra leta 1944 potopila največja in najhitrejša čezoceanska potniška ladja imenovana Rex. V času 2. svetovne vojne pa je legendarni Rex prevažal vojaka s severnoafriških bojišč v Italijo.

Že v uvodu je bilo napisano, da je Izola mediteransko-ribiško mesto, kar se odraža tudi v vsakdanji kulinariki. Zato je tudi naša Restavracija Parangal znana predvsem po okusnih ribjih jedeh ter jedeh katere so pripravljene iz morskih sadežev.

Najdete nas na lepo urejeni sprehajalni poti vzdolž obale. Ker se nahajamo na Sončnem nabrežju, je tudi naše osebje vedno nasmejano in dobre volje. Z velikim veseljem, vam bodo na ogled ponudili naš bogati jedilni list. Privoščite si lahko hladne kot tudi tople predjedi ali različne juhe. Ljubitelji rib in morskih sadežev lahko izbirate med raznoliko ponudbo. Za vas imamo “na jedilnem listu”: orado, brancina, romb in list kot tudi kovač-a. Pa tudi jastog bo razvajal vaše brbončice. Ribje jedi pripravimo v pečici kot tudi na žaru.

Nismo pa pozabili tudi na ostale goste. V ta namen nudimo mesne specialitete pripravljene na različne načine, več vrst rižot, rezance s tartufi in drugimi prilogami ter razne vegetarijanske jedi. Posladkali se boste lahko z okusnimi sladicami, ki so pripravljene na način kot so jih “pripravljale naše babice”. Osvežite se lahko z brezalkoholnimi pijačami ali pa lahko izbirate med raznoliko ponudbo buteljčnih vin.

Ribja restavracija s pogledom na izolsko marino 1

Nudimo tudi mesne specialitete pripravljene na različne načine… (foto: facebook.com/pages/Parangal)

 

Notranji prostori naše restavracije lahko sprejmejo do 90 gostov, na zunanji terasi pa je prostor, ki sprejme približno 180 gostov. Za 40 gostov pa “se najde” prostor na podstrešku.

Prijeten ambient, izvrstna ponudba hrane in pijače ter odlična lokacija, so idealno izhodišče, da pri nas praznujete različne življenske dogodke.

Ribja restavracija s pogledom na izolsko marino 2

Zunanja terasa se nahaja tik ob morju…. (foto: Enter Point Slovenija)

 

Rezevirajte si svojo mizo na spodaj navedenih kontaktih. Mi pa vas bomo z našimi kuharskimi mojstri popeljali na vrtiljak nepozabnih gurmanskih užitkov.

 

Restavracija Parangal Izola
Sončno nabrežje 20
6310 Izola

Kontakti:
Tel: +386 (0) 5 641 74 40
E-mail: allf.piran@gmail.com
Spletna stran: www.parangal.si

Delovni čas:
Od ponedeljka do petka: od 9:00 do 00:00 ure
Sobota in nedelja:  od 9:00 do 01:00 ure

 

 

 

 

Članek je avtorsko zaščiten!

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.