Naslovnica Gospodarstvo 2 milijona razlogov, 1100 prijav, 85 kategorij

2 milijona razlogov, 1100 prijav, 85 kategorij

Avtor: Spletno Uredništvo

Slovenska turistična organizacija (STO) se je s svojo nacionalno promocijsko kampanjo ‘Dva milijona razlogov, zakaj čutim Slovenijo’ uvrstila med finalistke za prestižno mednarodno nagrado za odličnost v komuniciranju na področju vsebinskega marketinga. Nagrade Content Marketing podeljuje Ameriški inštitut za vsebinski marketing Content Marketing Institute (CMI), ki je letos s celega sveta prejel skoraj 1.100 prijav v 85 kategorijah. 

 

2 milijona razlogov 1100 prijav 85 kategorij Izola je med turistom najbolj prijaznimi mesti v Sloveniji (foto:SJ) 

 

Podeljevanje nagrad za najboljše dosežke na področju vsebinskega marketinga poteka že od leta 2004, leta 2014 pa je nagrajevanje prevzel Ameriški inštitut za vsebinski marketing CMI, ki je vodilna svetovna izobraževalna organizacija na tem področju. od tedaj so nagrade dobile še dodaten pridih prestiža in najboljšega, kar obstaja na globalnem nivoju v tem specifičnem gospodarskem segmentu. Hkrati so postale tudi najobsežnejše, saj kar 85 kategorij pokriva ves spekter vsebinskega marketinga – od strategije do distribucije, od dizajna do urednikovanja.

STO se je med finalistke uvrstila v kategoriji najboljša uredniška zasnova in scer s kampanjo ‘2 milijona razlogov, zakaj čutimo Slovenijo’, CMI pa bo zmagovalce razglasil na prireditvi, ki bo 4. septembra v Clevelandu. “Kampanja Dva milijona razlogov, zakaj čutimo Slovenijo, katere idejni koncept in zasnova sta plod znanja strokovnjakov s STO, ki je njen digitalni del opravila v lastni izvedbi, poziva tako prebivalce Slovenije kot njene obiskovalce, da ob deljenju občutenj in doživetij v Sloveniji v svojih družbenih medijih uporabijo ključno besedo #ifeelsLOVEnia in tako postanejo ambasadorji Slovenije.

Cilj je zbirati priporočila za oglede in doživetja tudi manj znanih destinacij in turističnih produktov. STO med drugim tudi s to kampanjo odgovarja na izzive slovenskega turizma, kot sta desezonalizacija in razpršitev turističnih tokov. Kampanja je v letu 2018 potekala v dveh delih, in sicer poletnem in jesensko-zimskem; v slednjem jo je STO izvedla skupaj z Mariborom in vodilnimi destinacijami Termalne Panonske Slovenije. Kampanja poteka tudi v letošnjem letu, in sicer v štirih delih, osredotočenih na posamično makro regijo,” so sporočili s STO.

Prvi del kampanje je potekal v Alpski Sloveniji, sledila je Mediteranska & Kraška regija ter nato še tretja regija – Ljubljana in Osrednja Slovenija. V jesenskem času bo kampanja potekala še v zadnji regiji Termalna in Panonska Slovenija. Cilj vseh aktivnosti je zbrati dva milijona objav na družbenih omrežjih s ključno besedo #ifeelsLOVEnia. “Povabilo je imelo odličen odziv, saj je skupno število objav na družbenih omrežjih z uporabo ključne besede #ifeelsLOVEnia že prek 1,6 milijona, dosegle pa so 221 milijonov uporabnikov svetovnega spleta.

Na letošnji ITB Berlin, eni najpomembnejših svetovnih turističnih borz, je STO v kategoriji digitalnih kampanj zanjo prejela zlato odličje The Golden City Gate za odličnost na področju promocijsko-komunikacijskih orodij v turizmu. Konec lanskega leta pa so kampanjo na regijski konferenci medijskih trendov SEMPL razglasili za najboljšo akcijo na družbenih omrežjih in ji podelili Zlati Sempler,« je zaključila mag. Maja Pak, direktorica STO.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.