Naslovnica Kronika Rešili otroka in aretirali roparja, iščejo pa Korošca

Rešili otroka in aretirali roparja, iščejo pa Korošca

Avtor: Spletno Uredništvo
S Policije so tokrat prišle tri zanimive objave – mariborski policisti so aretirali osumljenca najmanj petih ropov, na sejmu Agra je lendavski policist rešil otroka pred zadušitvijo, na Koroškem pa policisti iščejo že nekaj dni pogrešanega 37-letnega Daniela Miševskega iz Čečovja.
Rešili otroka in aretirali roparja, iščejo pa Korošca

Otroka so po hitrem in uspešnem reševanju policista prevzeli reševalci (foto: policija.si)

Mariborski policisti so prijeli osumljenca najmanj 5 ropov (trgovine, trafike, lekarne in denarne ustanove), ki so se v mestu zgodili med 22. majem in 2. avgustom. Mariborski policisti in kriminalisti so uspešno zaključili dolgo preiskavo in sicer po  ogledih krajev kaznivih dejanj, najdenih predmetih, analiziranih sledeh ter opravljenih več kot 100 razgovorih z različnimi osebami. Vse to je obrodilo sadove in nazadnje so bili uspešni.

Pot do prijetja vseeno ni bila enostavna, saj je bil 44-letni ropar slovenski državljan brez stalnega bivališča, ki je že nekaj mesecev neprijavljen živel na območju občine Slovenska Bistrica. Ker je očitno med ropi s seboj nosil pištolo, so bili za aretacijo tega kriminalca uporabljeni policisti Specialne enote. Med hišno preiskavo so mariborski kriminalisti kasneje res zasegli pištolo, a je šlo za zračno pištolo, ki je le imitacija pravega orožja.

»Osumljenec je že bil obravnavan zaradi kaznivih dejanj s področja premoženjske kriminalitete. V letu 2016 je bil zaradi ropa že pravnomočno obsojen. Obstajajo tudi utemeljeni razlogi za sum, da je v navedenem obdobju storil še vsaj dva ropa, zato s preiskovanjem teh dejanj intenzivno nadaljujemo,« pa so mariborski policisti še razkrili na včerajšnji tiskovni konferenci. Na območju PU Maribor so sicer lani obravnavali 15 ropov, v letu 2021 pa 31.

Medtem so bili njihovi kolegi iz PU Celje obveščeni, da svojci že nekaj dni pogrešajo 37-letnega Daniela Miševskega iz Čečovja, Ravne na Koroškem. Izginuli je bil nazadnje viden v četrtek, 24. avgusta 2023, okoli 7. ure zjutraj in sicer na avtobusni postaji v Čečovju. Tedaj naj bi nosil kratke vojaške hlače in majico s kratkimi rokavi ter bil obut v črne športne copate. Policisti prosijo za kakršnokoli pomoč v obliki informacij.

Na sejmu Agra v Gornji Radgoni pa je policist Policijske postaje Lendava Dejan Kranjec, ki je na razstavišču predstavljal delo policije in obiskovalcem svetoval glede varnosti, rešil življenje otroku. Policist je namreč prvi pritekel pomagati dečku, ki se je dušil zaradi piškota, kateri se mu je zataknil v grlu. Otroka je dvignil, ga potrepljal po hrbtu, tako da se je piškot premaknil iz žrela, deček pa je lahko zadihal. Hitro in prisebno posredovanje policista je bilo odločilno.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.