Naslovnica Šport Reprezentanca ni razočarala, četrtfinale pa ji je le ušlo

Reprezentanca ni razočarala, četrtfinale pa ji je le ušlo

Avtor: Spletno Uredništvo
Slovenska moška rokometna reprezentanca se je od svetovnega prvenstva včeraj poslovila z gladko zmago nad Črno goro, ki našim ohranja upanje za nastop kvalifikacijah za poletne olimpijske igre v Parizu 2024. Čeprav reprezentanca zagotovo ni razočarala, pa vendar nekaterim ljubiteljem rokometa ostaja malce grenak priokus, saj bi se morda lahko Slovenija na tem SP prebila tudi v četrtfinale.
Reprezentanca ni razočarala, četrtfinale pa ji je le ušlo

Pogled v slovensko slačilnico pred eno zadnjih tekem na tem SP (foto: FB RZS)

Na svetovnem rokometnem prvenstvu, ki poteka Švedskem in Poljskem, je slovenska reprezentanca včeraj v Krakovu v zadnjem nastopu premagala Črno goro z 31:23 (15:8). Slovenija je tekmo nagnila sebi v prid takoj v uvodnih minutah, saj je sredi prvega polčasa že vodila s sedmimi goli naskoka. Potem je to prednost obdržala – najprej do odmora in potem tudi skozi ves drugi polčas, pa čeprav je bilo v igri Slovenije precej nihanj.

Črna gora tokrat le ni bila na kakovostni ravni slovenske ekipe in tako je Slovenija končala svetovno prvenstvo s svojo četrto zmago. Varovanci selektorja Uroša Zormana so namreč v skupinskem delu v Katovicah premagali Savdijce s 33:19 in Poljake z 32:23, nato pa so v drugem delu v Krakovu premagali Iran z 38:21 in Črno goro z 31:23. Da se naši niso prebili v četrtfinale, pa sta bila usodna dva poraza.

Slovenija je v prvem delu izgubila proti Franciji z 31:35 (14:16), potem pa jo je od napredovanja dokončno oddaljil poraz proti Španiji v drugem delu prvenstva, ko je bilo 26:31 (15:15). Čeprav sta Francija in Španija rokometni velesili, ki sta na vseh večjih tekmovanjih vedno med favoriti za medalje, pa je nekaterim slovenskim navijačem ostal grenak priokus. Naši bi lahko iztržili kaj več, če ne bi na teh dveh ključnih tekmah naredili preveč nepotrebnih napak.

Tokrat se je namreč zdelo, da sta bili tako Španija kot tudi Francija povsem premagljivi, a je na slovenski strani v ključnih trenutkih vedno nekaj malega zmanjkalo. Vseeno pa fantje slovenskega selektorja Uroša Zormana tokrat nikakor niso razočarali, saj so celo presenetljivo gladko dobili vse štiri preostale tekme, pri tem pa so nadigrali tudi domačine, rokometaše Poljske.

Z Rokometne zveze Slovenije (RZS) pa so še dodali, da bo dokončna uvrstitev naših na letošnjem svetovnem prvenstvu znana po današnjih tekmah v skupinah 3 in 4 v Katovicah in Malmöju. Morebitna uvrstitev med prvih deset reprezentanc pa slovenski izbrani vrsti  ohranja upe za nastop na enem od treh kvalifikacijskih turnirjev za poletne olimpijske igre, ki bodo v Parizu potekale prihodnje leto (2024).

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.